ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ακυρώνονται οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Κορονοϊός: Ακυρώνονται οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Η ανακοίνωση έγινε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα - Ούτε στρατιωτικές, ούτε μαθητικές παρελάσεις φέτος η 28η Οκτωβρίου.

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα γίνουν μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Υπενθυμίζεται ότι οι παρελάσεις, είχαν ακυρωθεί και την 25η Μαρτίου, όταν άλλωστε η χώρα ήταν σε lockdown.

Παράλληλα ο κ. Πέτσας είπε, μετά από σχετική ερώτηση, ότι δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Οπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «η εικόνα που έχουμε είναι σταθεροποίησης και όχι εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων, όπως είχε εκτιμηθεί αρχικά».

Ο κ. Πέτσας παρουσίασε και δεδομένα που δείχνουν ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να τα πηγαίνει καλύτερα από χώρες με παρόμοιο πληθυσμό όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα τόσο σε επίπεδο αριθμού θυμάτων, όσο και σε επίπεδο αριθμού κρουσμάτων.

"Η επένδυση της Microsoft θα οδηγήσει σε χιλιάδες θέσεις εργασίας"

Για την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, ύψους ενός δισ. ευρώ, τα ελληνοτουρκικά και τον κορονοϊό, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Όπως γνωρίζετε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα το πρωί, μιλώντας στην εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης μαζί με τον πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ μία νέα μεγάλη άμεση επένδυση του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος στρατηγικής συνεργασίας GR for growth», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πέτσας «η προστιθέμενη αξία της επένδυσης της Microsoft αναμένεται να φθάσει το 1 δισεκ. ευρώ. Πρόκειται για μία επένδυση που συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Η επένδυση αυτή αφορά στην εγκατάσταση στη χώρα μας ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρίας που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services».

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε σε όσα είχε προηγουμένως τονίσει ο πρωθυπουργός ότι δηλαδή «μέσα σε μόλις εννέα μήνες και παρά τα σύννεφα της πανδημίας φθάσαμε εδώ: στη γέννηση μιας σημαντικής, καινοτόμου επένδυσης με πολυεπίπεδη οικονομική σημασία αλλά και μεγάλη κοινωνική ανταπόδοση».

Η ενημέρωση από τον Στέλιο Πέτσα:

Μεταναστευτικό

Βασική παράμετρος η ανάσχεση των ροών και ο έλεγχος ΜΚΟ σε παράνομες ενέργειες

Εντοπίστηκαν 4 ΜΚΟ που μεθόδευσαν παράνομη διακίνηση μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά. Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη: «Το κράτος παίρνει στα χέρια του τη διαχείριση του προβλήματος»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μέγα φιάσκο για τους Τούρκους: Ενεργοποίησαν S-400 για να βρουν ελληνικά F-16 και… ούτε που τα είδαν