ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Νεκρός 82χρονος στο «Αττικόν» - Στους 427 οι νεκροί

Κορονοϊός: Νεκρός 82χρονος στο «Αττικόν» - Στους 427 οι νεκροί

Ο ηλικιωμένος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Ακόμα ένας συμπολίτης μας έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό σήμερα τα ξημερώματα στις 06:50.

Ειδικότερα, 82χρονος ασθενής, ο οποίος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, κατέληξε στο «Αττικόν» ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας σε 427.

Ένα βήμα πριν την καθολική χρήση μάσκας η Αττική

Ο κορονoϊός παραμένει σε υψηλά επίπεδα με τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων να σταθεροποιείται πλέον στα 400 κρούσματα ημερησίως, τη στιγμή που τουλάχιστον τα μισά, σε καθημερινή πλέον βάση, εντοπίζονται στην Αττική.

Την Τετάρτη το Λεκανοπέδιο μέτρησε 194 κρούσματα του φονικού ιού, τη στιγμή που τρομακτικούς αριθμούς παρουσίασαν τόσο η Κοζάνη, όσο και τα Ιωάννινα. Στις δύο τελευταίες περιοχές μάλιστα επιβλήθηκε μίνι lockdown.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η Αττική βρίσκεται σε πορτοκαλί επίπεδο, ένα βήμα δηλαδή πριν τον «κόκκινο» συναγερμό.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής για τον κοροναϊό, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο MEGA.

«Η Αττική δεν είναι στο “κόκκινο”, είναι στο “πορτοκαλί”. Αν ήταν στο “κόκκινο” θα ήταν τελείως διαφορετική η κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «πιστεύουμε ότι θα έχουμε απόδοση των μέτρων και στην Αττική θα δούμε την εικόνα να αλλάζει προς το καλύτερο. Χρειάζεται υπομονή».

Εφιαλτική πρόβλεψη - «Οι επιδημίες κρατάνε 2 χρόνια»

O καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος σχολίασε την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Για την πορεία της πανδημίας του κορoνοϊού στην Ελλάδα, μίλησε ο καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, χαρακτηρίζοντάς της «εξαιρετικά ρευστή».

Μιλώντας στο MEGA ο Κ. Βατόπουλος τόνισε: «Σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας μπορεί να ξεκινήσει μια αύξηση κρουσμάτων λόγω υπερμετάδοσης. Χρειάζεται εγρήγορση και προσοχή από τους πάντες. Η κατάσταση μάς ανησυχεί μονίμως. Απλώς είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα γίνει, γιατί εξαρτάται από τη συμπεριφορά του καθενός αλλά και από την πολιτεία» σημείωσε.

«Έχουμε δύο Ελλάδες. Την πρωινή, που ο κόσμος φοράει τις μάσκες, τηρεί τις αποστάσεις και πάει στην δουλειά του και έχουμε και τη βραδινή Ελλάδα που οι άνθρωποι χαλαρώνουμε. Κι εκεί πρέπει να παρέμβουμε» πρόσθεσε ο κ. Βατόπουλος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι - Δείτε αναλυτικά τους χάρτες