ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία: Ποιοι συμμετέχουν στην 24ωρη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη

Απεργία: Ποιοι συμμετέχουν στην 24ωρη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη
INTIME

Την κήρυξη εικοσιτετράωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10:00 π.μ.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, τα αιτήματα είναι τα εξής:

  • Θωράκιση της δημόσιας υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.
  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών. 15 μαθητές ανά τμήμα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.
  • Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων.
  • Επέκταση του θεσμού των βαρέων-ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας από κανέναν εργαζόμενο, που το λαμβάνει σήμερα.
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
  • Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά, με προτεραιότητα στην Υγεία (παιδεία, αυτοδιοίκηση, ασφαλιστικά Ταμεία, κοινωνικές υπηρεσίες, κτλ).
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
  • Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Παράταση της θητείας των υπηρεσιακών συμβουλίων στο Δημόσιο.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
  • Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

ΠΟΕΔΗΝ

Με απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου η ΠΟΕΔΗΝ, προανήγγειλε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία και Συγκέντρωση στην Αθήνα στις 15/10/2020, αλλά και 3ωρη Παναττική Στάση Εργασίας την Τετάρτη 7/10/2020 και ώρες 8:30πμ – 11:30πμ και Συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών 9:30πμ, όπου αναμένεται η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή.

Ανάλογη απόφαση για τις 7/10 έχει λάβει και η ΑΔΕΔΥ στην οποία η ΠΟΕΔΗΝ είναι μέλος.

Οι διεκδικήσεις της ΠΟΕΔΗΝ είναι: Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια. Επαρκή χρηματοδότηση. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ένταξη στα ΒΑΕ. Μονιμοποίηση των εκτάκτων. Αύξηση στους μισθούς.

Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας (ΥΠΑ)

Στην 24ωρη απεργία της Πέμποτης συμμετέχουν και οι Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας (ΥΠΑ).

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση:

«Αντιδρώντας στον αιφνιδιαστικό τρόπο που επέλεξε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να καταθέσει προς διαβούλευση το νομοσχέδιο «Σύσταση, λειτουργία και αρμοδιότητες Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας και ρύθμιση ζητημάτων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας», καθώς και στα συνεχιζόμενα προβλήματα στην καταβολή των δεδουλευμένων, τα οποία έχουν δημιουργήσει έντονο κλίμα ανασφάλειας και δυσπιστίας στο σύνολο των εργαζομένων της ΥΠΑ

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

μια 24ωρη απεργία την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 00:01τοπική, έως την 23:59, τοπική, συμμετέχοντας στην εξαγγελθείσα απεργία της ΑΔΕΔΥ και εν συνεχεία

μια 48ωρη απεργία από την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 00:01 έως και τη Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020, 23:59, τοπική.

ΖΗΤΑΜΕ

την απόσυρση του νομοσχεδίου και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των συνδικαλιστικών φορέων της ΥΠΑ.

την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων του προσωπικού (νυχτερινά, εξαιρέσιμα και αποζημιώσεις Eurocontrol) και ομαλοποίηση της διαδικασίας καταβολής αυτών και

την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος του προσωπικού λόγω των συνεπειών της πανδημίας, με απώλειες εισοδήματος που αγγίζουν το 70%.

Με ευθύνη των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων θα αποσταλεί αυστηρά ένα άτομο, είτε ανά ομάδα φυλακής είτε ανά τμήμα, στο email ή fax της ΕΝΗΜΑΕΚ, προκειμένου να οριστεί το προσωπικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων».

ΟΛΜΕ

«Στις 15 Οκτωβρίου θα έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού στα σχολεία Και η κατάσταση παραμένει ακόμα εκρηκτική. Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με όλους τους αναγκαίους όρους προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά με θράσος, μετακυλύει στις πλάτες των εκπαιδευτικών την επίλυση κάθε προβλήματος της σχολικής καθημερινότητας», αναφέρει η ΟΛΜΕ, η οποία επίσης έχει κηρύξει απεργία για αύριο.

Συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα.

Σε 24ωρη απεργία η ΟΣΜΕ - Ανεστάλη η στάση εργασίας με τραμ και μετρό

Την ίδια ώρα, 24ωρη απεργία έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος, προγραμματίζοντας προσυγκέντρωση στις 11 στο Πεδίον του Άρεως και μοτοπορεία προς το υπουργείο Μεταφορών.

Ωστόσο οι εργαζόμενοι στις οδικές συγκοινωνίες ξεκαθαρίζουν πως δεν θα συμμετέχουν.

Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η αυριανή στάση εργασίας, από τις 14:00 το μεσημέρι έως τις 17:00 το απόγευμα, στις γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό, καθώς και στο τραμ με αποφάσεις που έλαβαν τα αντίστοιχα σωματεία των εργαζομένων τους.

Ακυρώσεις – τροποποιήσεις πτήσεων της SKY Express

Καμία πτήση της SKY Express δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Επίσης, τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στο πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά οι τροποποιήσεις :

  • GQ 290 Αθήνα - Αλεξανδρούπολη / Νέα ώρα αναχώρησης από Αθήνα 8:00
  • GQ 291 Αλεξανδρούπολη - Αθήνα / Νέα ώρα αναχώρησης από Αλεξανδρούπολη 9:25
  • GQ 400 Αθήνα - Νάξος / Νέα ώρα αναχώρησης από Αθήνα 10:50
  • GQ 401 Νάξος - Αθήνα / Νέα ώρα αναχώρησης από Νάξο 11:50
  • GQ 010 Αθήνα - Αστυπάλαια / Νέα ώρα αναχώρησης από Αθήνα 8:00
  • GQ 011 Αστυπάλαια - Αθήνα / Νέα ώρα αναχώρησης από Αστυπάλαια 9:20
  • GQ 410 Αθήνα - Μήλος / Νέα ώρα αναχώρησης από Αθήνα 10:45
  • GQ 411 Μήλος - Αθήνα / Νέα ώρα αναχώρησης από Μήλο 11:55
  • GQ 217 Ηράκλειο - Αθήνα / Νέα ώρα αναχώρησης από Ηράκλειο 8:00
  • GQ 002 Αθήνα - Καστοριά / Νέα ώρα αναχώρησης από Αθήνα 9:30
  • GQ 002 Καστοριά - Κοζάνη / Νέα ώρα αναχώρησης από Καστοριά 10:5
  • GQ 002 Κοζάνη - Αθήνα / Νέα ώρα αναχώρησης από Κοζάνη 11:45

Η SKY Express έχει ήδη ενημερώσει προσωπικά τους ενδιαφερόμενους επιβάτες σχετικά με τις ακυρώσεις και τις τροποποιήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δέκα χρόνια Newsbomb.gr: Δέκα χρόνια επιτυχίες και αποκαλύψεις