ΕΛΛΑΔΑ

Καραμανλής: Πληρότητα κάτω από 65% στο 90% των λεωφορείων τις ώρες αιχμής

Καραμανλής: Πληρότητα κάτω από 65% στο 90% των λεωφορείων τις ώρες αιχμής

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι τα τελευταία 11 χρόνια δεν είχε γίνει καμία αγορά λεωφορείου και πάνω από μια δεκαετία δεν είχε γίνει καμία πρόσληψη στη ΣΤΑΣΥ.

«Έχουμε στο δρόμο 1000 λεωφορεία και τρόλεϊ αλλά δεν φτάνει. Έχουμε πολύ γερασμένο στόλο. Κάναμε σύμβαση με τα ΚΤΕΛ και έχουν έρθει 0 λεωφορεία και θα φτάσουμε σύντομα τα 200. Εφαρμόζουμε και το θεσμό της εκμίσθωσης. Το σύνολο των λεωφορείων που θα έρθουν θα είναι πάνω από 500» ανέφερε ο υπουργός, μιλώντας στο Mega.

Όσον αφορά το συνωστισμό στα λεωφορεία ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής, τόνισε ότι ««Η εικόνα που έχουμε από τον ΟΑΣΑ στο χρόνο αιχμής μεταξύ 7:00 – 10:00 είναι ότι έχουμε πληρότητα στο 90% των λεωφορείων, σε ποσοστό μικρότερο του 65%.Βεβαίως υπάρχουν γραμμές που είναι επιβαρυμένες αλλά αυτές είναι περιορισμένες και εκεί κάνουμε προσπάθεια να τονώσουμε τις γραμμές αυτές με τα λεωφορεία που απελευθερώνονται από τα ΚΤΕΛ».

Όπως τόνισε ο κ. Καραμανλής από τις 4 Νοεμβρίου οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν ένα πομποδέκτη για όλους τους αυτοκινητόδρομους σε όλη τη χώρα, χωρίς να χρειαστεί να κάνουν κάτι.

«Θα χρησιμοποιούμε ένα πομποδέκτη για όλες τις μετακινήσεις μας και με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνουμε τους οδηγούς να προμηθευτούν τον πομποδέκτη για να αποφύγουμε τις μεγάλες ουρές στα διόδια» ανέφερε ο υπουργός.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Αιγαίο: «Θα σας πάρω όλους μαζί μου» το δόγμα Ερντογάν

Ρoή Ειδήσεων