ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Πάνω από 3.000 rapid τεστ πραγματοποιήθηκαν στο Σύνταγμα

Κορονοϊός: Πάνω από 3.000 rapid τεστ πραγματοποιήθηκαν στο Σύνταγμα
INTIME NEWS

Πόσα από αυτά βρέθηκαν θετικά

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα.

Πραγματοποιήθηκαν 3.017 έλεγχοι, εκ των οποίων ανευρέθησαν είκοσι εννέα θετικά δείγματα, από τα οποία δεκαοκτώ αφορούν σε άνδρες και έντεκα σε γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 34,8 έτη.

Να σημειωθεί ότι οι ΚΟΜΥ αποτελούν βασικό πυλώνα των δράσεων του ΕΟΔΥ και είναι έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, μέσω του προγράμματος Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα.

Νωρίτερα το πρωί τον σταθμό επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Αρκουμανέα.

«Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι ένα μεγάλο θέμα παγκοσμίως είναι πόσοι πολίτες εν μέσω COVID χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οπότε είναι σημαντικό για εμάς, για επιστημονικούς λόγους και για λόγους δημόσιας υγείας, να ξέρουμε ποια είναι τα ποσοστά αρνητικών και θετικών δειγμάτων. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, γιατί βλέπω ότι πλέον στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΔΥ η τεχνολογία είναι στην υπηρεσία των πολιτών. Τα κλιμάκια διεξάγουν το τεστ, το αποτέλεσμα έρχεται με μήνυμα στο κινητό των πολιτών και εμείς μπορούμε να καταχωρούμε στη βάση μας τα δεδομένα» δήλωσε ο Β.Κικίλιας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Δραματικές εξελίξεις: Έκρηξη κρουσμάτων στην Ελλάδα - Ανακοινώνονται νέα έκτακτα μέτρα