ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη - Δεν απέχουμε πολύ από τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Κορονοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη - Δεν απέχουμε πολύ από τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Κορονοϊός: Μπορεί ο αριθμός των 667 κρουσμάτων να σόκαρε την Ελλάδα, ωστόσο ήταν κάτι αναμενόμενο για τους ειδικούς.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο χθεσινός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού ήταν κάτι που περίμεναν να δουν. Έκρουσε παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από όλους, ώστε να περιοριστεί η πανδημία, καθώς υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να φτάσουμε σε τετραψήφιο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε την κατάσταση να ξεφύγει. Πρέπει να λαμβάνονται έγκαιρα μέτρα. Αυτός ο αριθμός που είδαμε χθες και τρόμαξε όλη η Ελλάδα, μπορεί σύντομα να αποτελεί μία ευχάριστη ανάμνηση και να δούμε να προστίθεται ένα ακόμη ψηφίο στους αριθμούς», είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Εξαδάχτυλος και συνέχισε:

«Οι αριθμοί ακολουθούν μία ανοδική πορεία. Κοιτούσαμε εντυπωσιασμένοι όταν ο ημερήσιος αριθμός ανέβηκε τα 100, τα 200, τα 400 και τώρα τα 600. Δεν απέχουμε πολύ από ένα τετραψήφιο αριθμό. Και ο ιός διασπείρεται με γεωμετρικό τρόπο, ο ένας μεταδίδει τον κορoνοϊό σε τέσσερις. Αντιλαμβάνεστε ότι έτσι τα νούμερα είναι πιθανόν να… καλπάσουν».

Ο καθηγητής τόνισε παράλληλα πως οι πολίτες που γνωρίζουν πως έχουν μολυνθεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην επιτρέπουν την μετάδοση σε άλλους.

«Το ζητούμενο είναι να δούμε πόσοι είχαν συμπτώματα και πόσοι όχι. Όσοι έχουν συμπτώματα και κινούνται εκτός καθημερινά, έχουν ευθύνη για την μετάδοση. Υπάρχουν άνθρωποι που είχαν συμπτώματα και πήγαιναν στην δουλειά τους, κάνοντας γνωμάτευση από μόνοι τους, θεωρώντας πως δεν ήταν συμπτώματα κορονοϊού. Με το παραμικρό σύμπτωμα θα πρέπει να αναζητούν τη συμβουλή γιατρού άμεσα», σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ελλάδα όπως... Γαλλία - Αυτό το μέτρο «κλειδώνει» τις επόμενες ημέρες