ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζουν την αποχή οι κρατούμενοι των φυλακών Αλικαρνασσού

Συνεχίζουν την αποχή οι κρατούμενοι των φυλακών Αλικαρνασσού

Οι κρατούμενοι των φυλακών Αλικαρνασσού απέχουν για δεύτερη σερί μέρα απέχουν από τα καθήκοντα τους - μαγειρεία και καθαριότητα.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πρόβλημα στην λειτουργία της φυλακής αφού υπάρχει πρόβλημα με τη σίτιση των εγκλείστων αλλά και με την υγιεινή τους.

Οι κρατούμενοι αντιδρούν για το τροποποιημένο νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών καθώς άλλα τους είχαν υποσχεθεί και άλλα ψηφίστηκαν, σύμφωνα με το Cretalive.Ο αρμόδιος εισαγγελέας, επισκέφθηκε χθες το απόγευμα, το σωφρονιστικό κατάστημα και είχε συνάντηση με τη διεύθυνση της φυλακής αλλά και με αντιπροσωπεία των κρατουμένων.

Μάλιστα φαίνεται να διεμήνυσαν ότι αν συμβεί κάτι σε κρατούμενο λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, τότε εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο να στραφούν νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Για δεύτερη μέρα χθες στους 300 και πλέον εγκλείστους της φυλακής δόθηκαν κονσέρβες, ωστόσο κύκλοι των φυλακών υπογραμμίζουν ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ καθώς θα δημιουργηθούν σοβαρότατα προβλήματα. Πάντως από σήμερα στο χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν και οι κρατούμενοι άλλων φυλακών της χώρας.