ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Έκτακτο μήνυμα του 112 στη Θεσσαλονίκη - Δείτε τι αναφέρει

Κορονοϊός: Έκτακτο μήνυμα του 112 στη Θεσσαλονίκη - Δείτε τι αναφέρει

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις:  Νέο μήνυμα στα κινητά τους για τον κοροναϊό έλαβαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες το πρωί της Παρασκευής (30/10) από το «112» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, το νέο μήνυμα του 112 αναφέρει: Αυξημέννος Κίνδυνος Covid - 19 στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα, κρατάτε αποστάσεις, πλένετε τα χέρια σας.

Τι είναι ο αριθμός 112

Το 112 είναι ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης ενώ αρμόδιος φορέας για τη λειτουργία του στην Ελλάδα είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο αριθμός 112 λειτουργεί 24 ώρες τη μέρα, επτά μέρες την εβδομάδα. Ως προς το εξερχόμενο σκέλος, μπορείτε να λάβετε προειδοποίηση μέσω διαφόρων τεχνολογιών και καναλιών επικοινωνίας, για επαπειλούμενο ή εν εξελίξει καταστροφικό συμβάν ή επικίνδυνη κατάσταση που συνιστά άμεση απειλή για τη ζωή, την υγεία ή την ασφάλειά σας, προκειμένου να λάβει οδηγίες για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Πώς θα εγγραφείτε στην πλατφόρμα

Όσοι δεν έχουν smartphones για να λαμβάνουν το έκτακτο μήνυμα της ΓΓΠΠ πρέπει να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα του 112 ώστε να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις με SMS, ή με φωνητικά μηνύματα σε κινητά και σταθερά, όπως προαναφέραμε. Για να γίνει αυτό, πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΠ και στην πλατφόρμα του 112 και να ακολουθήσουν τις οδηγίες για κάθε περίπτωση.

Οι οδηγίες αφορούν πρώτον τους κατόχους «έξυπνων κινητών», οι οποίοι πρέπει να κάνουν κάποιες ρυθμίσεις πατώντας την ένδειξη που αναφέρει «ορισμένες ρυθμίσεις», η οποία τους βγάζει στην επόμενη σελίδα, όπου υπάρχουν όλοι οι τύποι των κινητών και τους καθοδηγεί λεπτομερώς. Όσοι δεν έχουν «έξυπνα κινητά», πηγαίνουν στην ένδειξη «εγγραφή» της πλατφόρμας και συμπληρώνουν τα στοιχεία και τον τρόπο που επιθυμούν να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Διάγγελμα Μητσοτάκη: Οι τρεις ταχύτητες του σχεδίου που μπαίνει σε εφαρμογή τον Νοέμβριο