ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Τραγωδία δίχως τέλος - Κατέληξαν 8 άτομα σε λίγες ώρες, στους 673 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Τραγωδία δίχως τέλος - Κατέληξαν 8 άτομα σε λίγες ώρες, στους 673 οι νεκροί στην Ελλάδα

Δεν έχει τέλος η μαύρη λίστα με τα θύματα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Σε ψυχρολουσία εξελίσσεται η Τετάρτη (04/11) για τη χώρα μας, καθώς σε λίγες ώρες έχουν χάσει τις ζωές τους 8 συμπολίτες μας ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 673.

Αναλυτικά κατέληξαν:

- μία 53χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Παμμακάριστος η οποία βρισκόταν στο τελικό στάδιο καρκίνου του μαστού με εγκεφαλικές μεταστάσεις

- ένας 89χρονος ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα

- ένας 92χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα στο ΑΧΕΠΑ.

- ένας 60χρονος με υποκείμενα νοσήματα στο «Σωτηρία»

- ένας 87χρονος με υποκείμενα νοσήματα που ήταν διασωληνωμένος σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο Πατρών

- μία 87χρονη με υποκείμενα νοσήματα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

- μια 52χρονη που εισήχθη χθες στο Κοργιαλένειο Μπενάκειο με ενδοεγκεφαλική αιμορραγία και χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα

- ένας 90χρονος στο «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα

Κορονοϊός - Lockdown: Αυτό είναι το επόμενο μέτρο που έρχεται στην Αττική

«Φουντώνουν» τα σενάρια για lockdown στην πρωτεύουσα μετά και τα κρούσματα που καταγράφηκαν την Τρίτη (03/11) , ενώ προ των πυλών φαίνεται να είναι η απαγόρευση στις μετακινήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια.

Ωστόσο, η κυβέρνηση έσπευσε να βάλει ένα τέλος στα σενάρια για lockdown της πρωτεύουσας, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Στέλιου Πέτσα.

«Στην Αττική βλέπουμε μια αύξηση κρουσμάτων, η οποία δεν είναι εκθετική, όπως ήταν στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες», είπε ο κ. Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Open, τονίζοντας ότι το Λεκανοπέδιο δεν βρίσκεται κοντά σε lockdown.

«Αυτό που πρέπει να δούμε, είναι πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα, για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Εάν χρειαστεί, ένα από τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι η απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε, αν οι ειδικοί μας το εισηγηθούν» είπε χαρακτηριστικά.

«15 μέρες θα διαρκέσει το lockdown στην Αττική»

Στην ανάγκη να ληφθούν γρήγορα αποφάσεις για ενδεχόμενο lockdown αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Δεν ξέρω αν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Η επιτροπή των ειδικών προτείνει πιο αυστηρά πράγματα από αυτά που υιοθετούνται», υποστήριξε ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Κατά τον κ. Βατόπουλο η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό ήταν μέσα στις εισηγήσεις των ειδικών, ωστόσο εν μέρει καλύπτεται από το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 12 π.μ.

Όσον αφορά, τέλος, στην περίπτωση ενός γενικευμένου lockdown, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι θα έχει διάρκεια 15 μέρες.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι οι λοιμωξιολόγοι θα περιμένουν μερικές ακόμη ημέρες, προκειμένου να δουν την πορεία των κρουσμάτων στην Αθήνα. Πολλά θα κριθούν από το αν θα αποδώσουν τα νέα μέτρα, καθώς, αν τα κρούσματα δεν σταθεροποιηθούν ή ακόμα και δεν πέσουν, αλλά ακολουθήσουν ανοδική πορεία, πιέζοντας και τις ΜΕΘ, τότε το γενικό κλείσιμο της Αττικής δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΗΠΑ 2020 αποτελέσματα: Δείτε LIVE ποιος προηγείται σε κάθε πολιτεία