ΕΛΛΑΔΑ

Webex: Πρόβλημα και σήμερα; Τι θα γίνει με τις απουσίες

Webex: Πρόβλημα και σήμερα; Τι θα γίνει με τις απουσίες
INTIME

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Κρίσιμες οι πρώτες ώρες - Τι θα συμβεί αν δεν αντέξει και σήμερα το σύστημα; 

Προβληματισμός σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και στην κυβέρνηση έχουν προκαλέσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά την πρώτη μέρα της τηλεκπαίδευσης.

Το υπουργείο Παιδείας δεσμεύτηκε πως τα ζητήματα που δημιουργήθηκαν έχουν αντιμετωπιστεί και πως σήμερα οι μαθητές θα καταφέρουν να συνδεθούν και να γίνουν κανονικά τα μαθήματα.

Ερωτήματα ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι το θέμα, όπως είπαν, ήταν ευρωπαϊκό, με ορισμένους να ρωτούν εύλογα αν εγγυάται κάποιος ότι δεν θα υπάρξει και σήμερα εμπλοκή στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης.

Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς, οι πρώτες ώρες είναι κρίσιμες και θα φανεί αν θα καταφέρει το σύστημα να «σηκώσει» τον όγκο των εισερχομένων.

Δεν καταχωρήθηκαν απουσίες

Όπως είναι προφανές, το υπουργείο Παιδείας έστειλε οδηγία σε όλα τα σχολεία της χώρας να μην καταχωρηθούν οι απουσίες των μαθητών, καθώς η αρχική εντολή ήταν «όποιος δεν παρακολουθεί, παίρνει απουσία».

Οι περιοχές που παρουσιάστηκε πρόβλημα με το Webex :

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Παιδείας, δίνοντας διευκρινίσεις για τα τεχνικά προβλήματα, αλλά και για τις χθεσινές απουσίες στους μαθητές, που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν.

Το υπουργείο Παιδείας επεξεργάστηκε σενάρια διόρθωσης του προβλήματος. Βέβαια, μια πρώτη λύση θα δοθεί από την ίδια τη Cisco που πιθανά θα «σπάσει» την παροχή του δικτύου της σε περισσότερους servers για να αποφύγει αντίστοιχα προβλήματα.

Στο κτήριο του Αμαρουσίου επίσης μελετάται να σπάσουν και οι σχολικές βάρδιες και πιθανά να ξεκινάνε πρώτα οι μαθητές Λυκείου και αργότερα αυτοί του Γυμνασίου. Πιθανότατα το κάθε σχολείο να προχωρήσει σε δικές του ρυθμίσεις μειώνοντας ώρες ή αλλάζοντας προγράμματα.

Όπως ανακοίνωσε χθες η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, «ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος.

Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων»

«Η Cisco έχει αποκαταστήσει τη λειτουργία της υπηρεσίας Webex που επηρέασε σήμερα για μικρό χρονικό διάστημα έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών στην περιοχή EMEAR (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία)», ανέφερε η διευθύντρια επικοινωνίας και μάρκετινγκ της Cisco Ελλάδας- Κύπρου- Μάλτας, Έλενα Πρασσάκη.

«Συνεχίζουμε να εξελίσσουμε τα συστήματα και τις διαδικασίες μας για να μετριάσουμε την πιθανότητα παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Ευχαριστούμε τους χρήστες του Webex για την υπομονή τους κατά την επίλυση αυτού του ζητήματος», πρόσθεσε η κ. Πρασσάκη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων