ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: «Το μόνο που μας μένει είναι να μετατρέψουμε διαδρόμους σε ΜΕΘ»

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: «Το μόνο που μας μένει είναι να μετατρέψουμε διαδρόμους σε ΜΕΘ»

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Με σοκαριστικά λόγια περιγράφει ο Νίκος Καπραβέρος, συντονιστής Διευθυντής Β' ΜΕΘ Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Τομεάρχης Εντατικής Νοσοκομείου, την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι δύσκολο να περιγράψω μια κατάσταση η οποία είναι τραγική και μεταβάλλεται από δευτερόλεπτο σε δευτερόλεπτο. Η ορμή του κύματος της πανδημίας στην Βόρεια Ελλάδα είναι τεράστια. Δεν προλαβαίνουμε να διαχειριστούμε τα περιστατικά. Συνέχεια μπαίνουν νέες κλίνες εντατικής και αυτές καταλαμβάνονται αμέσως» ανέφερε ο κ. Καπραβέρος στο Mega.

Ο ίδιος τόνισε ότι μεγάλη διαφορά να περιγράφεις μια τέτοια κατάσταση από το να τη ζεις.

«Δεν μπορεί να γίνει ούτε διακίνηση με τα ήδη νοσηλευόμενα περιστατικά. Το μόνο που μας μένει είναι να μετατρέψουμε δωμάτια, χειρουργικές αίθουσες, διαδρόμους σε μονάδες εντατικής. Και αυτό όμως χωρίς προσωπικό είναι τρομερά δύσκολο. Δεν μπορώ να περιγράψω την τραγικότητα της κατάστασης» τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Καπραβέρος ανέφερε ακόμα ότι υπάρχουν σκέψεις να μεταφερθούν γιατροί από το Παπανικολάου σε άλλα νοσοκομεία για να μπορέσουν να ανοίξουν ΜΕΘ.

«Μαθαίνω ότι για να ανοίξουν μονάδες εντατικής θεραπείας σε άλλα νοσοκομεία συζητούν για μεταφορά γιατρών από το Παπανικολάου. Μου είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέτοιες σκέψεις. Σε συνθήκες πανικού δεν μπορεί ο κάθε διοικητής να δείχνει το ανάστημα του σε βάρος άλλων. Δεν φοβόμαστε τον θάνατο, τον αντιμετωπίσουμε. Είναι σαν να έχω όπλα χωρίς σφαίρες όταν μου παίρνουν εξειδικευμένο προσωπικό. Είναι σκέψεις σε πανικό και είμαι σίγουρος ότι αυτές οι σκέψεις θα σταματήσουν» κατέληξε ο ίδιος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αγία Βαρβάρα: «Άμα το έκανε, να καταδικαστεί. Τέλος! Ας είναι γιος μου», λέει ο πατέρας του 16χρονου