ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο: Άγρια επεισόδια στο κέντρο - Δακρυγόνα, προσαγωγές και τραυματισμοί

Πολυτεχνείο: Άγρια επεισόδια στο κέντρο - Δακρυγόνα, προσαγωγές και τραυματισμοί

Άγρια είναι τα επεισόδια που σημειώνονται στο κέντρο της Αθήνας με τους αστυνομικούς να επιχειρούν να διαλύσουν την διαδήλωση που έλαβε χώρα στην Πανεπιστημίου

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Παρτσάλης

Η ένταση ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:00 και συντηρείται ακόμη με έντονες εξάρσεις, ανάμεσα σε συγκεντρωμένους που ήθελαν να κάνουν πορεία και αστυνομικούς.

Το επίκεντρο των επεισοδίων είναι στην οδό Πανεπιστημίου.

Λίγο μετά τις 2.30 ξέσπασε νέος γύρος επεισοδίων, με χρήση δακρυγόνων, αλλά και με εκτόξευση νερού από τους «Αίαντες» της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ομάδα περίπου διακοσίων ατόμων βρέθηκε στην οδό Πανεπιστημίου και γρήγορα προκλήθηκε ένταση με τις ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν εκεί.

Δείτε το βίντεο:

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο τραυματίες και δεκάδες προσαγωγές.

Δείτε βίντεο:

Οι εικόνες και τα στιγμιότυπα είναι χαρακτηριστικές αφού οι προσαγωγές έχουν γίνει με αγριότητα λόγω των συγκρούσεων ενώ το «παρών» έχει δώσει και ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για προπηλακισμό στελεχών του ΚΚΕ, ενώ ο γγ του ΚΚΕ μίλησε σε έντονο ύφος με τον υπεύθυνο της αστυνομίας που βρίσκεται στο σημείο.

Δείτε φωτογραφίες:

Πνίγηκε το κέντρο από τα δακρυγόνα

Συγκλονιστική στιγμή κατέγραψε η κάμερα του Newsbomb.gr από την Πανεπιστημίου κατά την διάρκεια των επεισοδίων.

Στο βίντεο απεικονίζονται πολίτες πεσμένοι στο έδαφος να προσπαθούν να πάρουν ανάσα λίγο αφότου η ΕΛ.ΑΣ είχε κάνει χρήση χημικών κατά την διάρκεια επεισοδίων.

Δείτε το βίντεο:

Συγκλονιστικό βίντεο: Κατέρρευσε άνδρα

Πολυτεχνείο: Κόβει την ανάσα το βίντεο που κατέγραψε το Newsbomb.gr με την κατάρρευση ενός άνδρα στο Κέντρο της Αθήνας.

Το βίντεο απεικονίζει έναν άνδρα να έχει καταρρεύσει στο έδαφος μετά την ρίψη χημικών στην Πανεπιστημίου λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που έχουν δημιουργήσει τα χημικά που χρησιμοποίησε η Αστυνομία.

Γύρω του, πολλοί πολίτες έχουν περικυκλώσει τον άνδρα και προσπαθούν να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Αύρες της ΕΛ.ΑΣ ρίχνουν νερό στους συγκεντρωθέντες του ΚΚΕ

Στο σημείο βρίσκονται Αύρες της ΕΛ.ΑΣ, τα θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού που έχει στο οπλοστάσιο της η Ελληνική Αστυνομία, τα οποία προσπαθούν να διαλύσουν την συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Κυλιόμενο «λουκέτο» μέχρι την Άνοιξη - Tα τρία μέτωπα της πανδημίας