ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Εφιάλτης χωρίς τέλος - 43 νεκροί σε λίγες ώρες στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Εφιάλτης χωρίς τέλος - 43 νεκροί σε λίγες ώρες στην Ελλάδα

Θρήνος σε όλη τη χώρα από άκρη σε άκρη, καθώς η λίστα με τα θύματα του κορονοϊού ολοένα μεγαλώνει.

Ακόμη μια «μαύρη» ημέρα για την χώρα μας καθώς 43 συνάνθρωποί μας έχασαν τις ζωές τους από κορονοϊό μέσα σε λίγες ώρες.

Στην πλειοψηφία τους, οι νέοι νεκροί ήταν ηλικιωμένοι που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας ενώ είχαν και υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει άλλους 60 θανάτους μέσα σε 24 ώρες στην Ελλάδα, με το σύνολο των νεκρών από την αρχή της πανδημίας να ανέρχεται στους 1.288.

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη - 20 κρούσματα σε Γηροκομείο

Σύμφωνα την πρόεδρο της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, Ανατολή Δημητριάδου όπως η ίδια οποία εξήγησε στο grtimes.gr, τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τον τακτικό έλεγχο που διενεργείται με διαγνωστικά τεστ κάθε εβδομάδα.

Σύμφωνα με την κυρία Δημητριάδου, στη συγκεκριμένη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων τα μέτρα τηρούνται σχολαστικά. Γι’ αυτό άλλωστε, πρόσθεσε, δεν υπήρξε κανένα κρούσμα μέχρι σήμερα, ούτε κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Οι ηλικιωμένοι οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί έχουν μεταφερθεί σε μια πτέρυγα της Διαμαντίδειου Στέγης η οποία -ελλείψει κλινών στα νοσοκομεία της πόλης- έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε χώρο νοσηλείας τηρώντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα με τους υπόλοιπους 33 τρόφιμους του γηροκομείου για τους οποίους δεν έχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά τους.

Οι τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι επίσης βρέθηκαν θετικοί, έχουν απομονωθεί στα σπίτια τους και δεν αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Σχεδιάζει χτύπημα κατά της Ελλάδας; Πανέτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις - «Ξυπνούν» οι σύμμαχοι