ΕΛΛΑΔΑ

Παπαευαγγέλου: Ξεχάστε Χριστούγεννα με κόσμο! Πάνω από 4.000 ασθενείς σε νοσοκομεία -Γεμάτες οι ΜΕΘ

Παπαευαγγέλου: Ξεχάστε Χριστούγεννα με κόσμο! Πάνω από 4.000 ασθενείς σε νοσοκομεία -Γεμάτες οι ΜΕΘ

Τον προβληματισμό της και την ανησυχία της για την μη μείωση των κρουσμάτων σε ορισμένες περιοχές της χώρας εξέφρασε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία, η καθηγήτρια κ. Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Η διασπορά στην κοινότητα παραμένει πολύ υψηλή», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως τα φετινά Χριστούγεννα θα τα γιορτάσουμε χωρίς κόσμο στα σπίτια μας.

«Να σχεδιάζουμε από τώρα διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα», σημειώνοντας ότι «η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ένας μαραθώνιος και έχουμε πολλά χιλιόμετρα ακόμα μπροστά μας».

Αναφορικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, η κ. Παπαευαγγέλου επανέλαβε ότι η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει, σημείωσε ωστόσο ότι οι εισαγωγές παρουσιάζουν σταδιακή μείωση, με περίπου 4.000 ασθενείς να νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα.

Η ίδια υπογράμμισε πως η πληρότητα στις ΜΕΘ ανέρχεται στο 84% πανελλαδικά, με την πληρότητα στην Αθήνα να αγγίζει το 79% και στη Θεσσαλονίκη το 94%. Έκανε επίσης λόγο για «πινγκ πονγκ διασποράς μεταξύ εργασιακών χώρων και οικογενειακής μετάδοσης».

Η κ. Παπαευαγγέλου είπε ακόμα ότι αυτή την στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 18.000 ενεργά κρούσματα.

Αναφερόμενη στον εμβολιασμό, είπε ότι θα χρειαστούμε «αρκετούς μήνες για το τείχος ανοσίας ή την ανοσία αγέλης». Και πρόσθεσε ότι κάποιος θα νιώσει ασφαλής 7 μέρες μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου, άρα «ας μην ετοιμάσει κάποιος πάρτι μετά την 1η δόση του εμβολίου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τσαβούσογλου - Ψεύτης και επικίνδυνος: «Η Ελλάδα παραβίασε την τουρκική υφαλοκρηπίδα»