ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Τέλος τα ρεβεγιόν σε ξενοδοχεία Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Lockdown: Τέλος τα ρεβεγιόν σε ξενοδοχεία Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα επιτρέπεται μόνο στους διαμένοντες, υπηρεσία σερβιρίσματος στο δωμάτιο (room service)

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης ενημέρωσε με ανακοίνωσή, τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και το καταναλωτικό κοινό, ότι τα εστιατόρια των ξενοδοχείων κατά την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δεν θα λειτουργήσουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα επιτρέπεται μόνο στους διαμένοντες, υπηρεσία σερβιρίσματος στο δωμάτιο (room service). Σημειώνεται πως, εντός των προσεχών ημερών θα εκδοθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Νωρίτερα σήμερα, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, σημείωσε πως «τέτοια φαινόμενα θα περιοριστούν. Θα βγει απόφαση που θα σταματήσει αυτή τη δραστηριότητα», αναφορικά με την λειτουργία των εστιατορίων στα ξενοδοχεία.

«Θα περιοριστούν τα ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία. Θα βγει απόφαση που θα σταματήσει αυτή τη δραστηριότητα. Δεν θα επιτραπεί να γίνουν κι αναμένεται επίσημη απόφαση από την κυβέρνηση. Δεν θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια των ξενοδοχείων εκείνες τις ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έως εννέα άτομα το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

«Η αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων είναι κλειδί για να αποφύγουμε ένα πισωγύρισμα. Αυτό που εμείς έχουμε ως αυστηρή σύσταση είναι η αποφυγή των συναθροίσεων, και να μπορέσουμε να περάσουμε τις γιορτές με την οικογένειά μας ή το πολύ με ακόμη μια οικογένεια, μέχρι 9 άτομα. Και πιστεύω ότι οι Έλληνες θα ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: Σκύλος κατασπάραξε 14χρονο - Νεκρό το παιδί