ΕΛΛΑΔΑ

Στο ΣτΕ για το ωράριο της Κυριακής

Στο ΣτΕ για το ωράριο της Κυριακής
Να παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου ζητούν με προσφυγή τους στο ΣτΕ...

Να παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου ζητούν με προσφυγή τους στο ΣτΕ, οι έμποροι και οι εμποροϋπάλληλοι.

Με την αίτησή τους ζητούν αρχικά να ανασταλεί κι ακολούθως να ακυρωθεί η απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Αθηνών, η οποία όπως υποστηρίζουν έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους καταστηματάρχες και εμποροϋπαλλήλους, αλλά και στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της Αττική. Κι αυτό διότι προσβάλλει τις συνθήκες και την ποιότητα της ζωής τους .

Οι αιτούντες υπογραμμίζουν ακόμα ότι η απόφαση πρέπει να ακυρωθεί ως παράνομη, καθώς όπως αναφέρουν, αρμόδιος για να εκδίδει αποφάσεις αναφορικά με τη λειτουργία καταστημάτων τις αργίες είναι ο Νομάρχης κι όχι το νομαρχιακό συμβούλιο. Επισημαίνουν δε, πως δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων φορέων, παρά μόνο γίνεται αναφορά στην πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος