ΕΛΛΑΔΑ

Προσωρινή αργία για το δήμαρχο Ζαχάρως

Προσωρινή αργία για το δήμαρχο Ζαχάρως
Μέχρι την 31 Δεκεμβρίου, ο επανεκλεγείς δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος δεν θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του καθώς...

Μέχρι την 31 Δεκεμβρίου, ο επανεκλεγείς δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος δεν θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του καθώς το ΣτΕ επικύρωσε την απόφαση του περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδος, του περασμένου Ιουλίου, με την οποία είχε τεθεί σε αργία.

Αφορμή υπήρξε η καταδίκη του από το Τριμελές Εφετείο Πατρών σε φυλάκιση δέκα μηνών για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, το οποίο αφορούσε σε παράνομες προσλήψεις το χρονικό διάστημα από 15-5-2003 έως 15-11-2004 και ενέκρινε την πληρωμή τους με το ποσό των 21.120 ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την κατηγορία, ο δήμαρχος γνώριζε ότι οι προσλήψεις ήταν παράνομες καθώς είχε προηγηθεί αρνητική εισήγηση της υπηρεσίας διαχείρισης του Δήμου και της Ταμειακής υπηρεσίας. Στην υπόθεση είχε παρέμβει και το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο καταλόγισε στον κ. Χρονόπουλο το συγκεκριμένο ποσό.

Οι Σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι το μέτρο της αργίας προβλέπεται από τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και δεν ασκεί επιρροή στη νομιμότητα της αργίας το γεγονός ότι ο δήμαρχος εξόφλησε την βεβαιωμένη σε βάρος του οφειλή των 21.120 ευρώ.