ΕΛΛΑΔΑ

Ποια άρση; Σκέψεις για νέα τοπικά lockdown - Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τις «κόκκινες» περιοχές

Ποια άρση; Σκέψεις για νέα τοπικά lockdown - Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τις «κόκκινες» περιοχές
INTIME

Πολύωρη σύσκεψη με τη συμμετοχή ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. έλαβε χώρα στο αρχηγείο της αστυνομίας στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsbomb.gr, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και είχε θέμα τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για τον περιορισμό της πανδημίας.

Οι αξιωματικοί έκαναν μία πρώτη αποτίμηση του επιχειρησιακού σχεδίου που τέθηκε σε εφαρμογή από την περασμένη Κυριακή, στο πλαίσιο του αυστηρότερου lockdown.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο μπήκαν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και οι περιοχές που χαρακτηρίζονται «κόκκινες». Στόχος η συνεχής τροποποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου και οι στοχευμένοι έλεγχοι ανάλογα με τα δεδομένα της κάθε περιόδου.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μεταβαλλόμενο σχέδιο, το οποίο αυξάνει την αστυνομική παρουσία στις περιοχές με υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από τη σύσκεψη προέκυψε ότι ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε Κερατσίνι, Πέραμα, Ίλιον, Περιστέρι, Μενίδι, Ασπρόπυργο, Ελευσίνα.

Επίσης, παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων σε περιοχές της νότιας και ανατολικής Αττικής. Η έξαρση αυτή, ωστόσο, αποδίδεται στην εμφάνιση κρουσμάτων σε δομές.

Στις περιοχές της δυτικής Αττικής και του Πειραιά θα ενισχυθούν τα μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ., ενώ συσκέψεις θα γίνουν και το επόμενο διάστημα για την αποδοτικότητα των μέτρων. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι για τα δεδομένα ενημερώθηκε χθες Δευτέρα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να επισκεφτεί τις «κόκκινες» περιοχές της Αττικής για να δει ιδίοις όμμασι την εφαρμογή των μέτρων.

Στόχος της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να αποφευχθούν νέα στοχευμένα lockdown σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής. Να μην επαναληφθούν, δηλαδή, lockdown τύπου Ασπροπύργου και Ελευσίνας και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» Θωμαΐδη για αύξηση κρουσμάτων - Τα ρεβεγιόν εκτίναξαν το ιικό φορτίο