ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δραπέτη φυλακών - Εξέτιε ποινή κάθειρξης 25 ετών

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δραπέτη φυλακών - Εξέτιε ποινή κάθειρξης 25 ετών

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη δραπέτης φυλακών ο οποίος παραβίασε την άδεια και δεν επέστρεψε στη φυλακή όπου εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για τα αδικήματα της σωματεμπορίας, της αρπαγής και του βιασμού.

Από τη δακτυλοσκοπική σήμανση που έγινε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, προέκυψε ότι ο 52χρονος αλλοδαπός αναζητούνταν ως δραπέτης φυλακών καθώς και ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Ειδικότερα, ο δραπέτης συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας (4/1/2021) στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Α.Τ. Λευκού Πύργου, σε σπίτι στο κέντρο της πόλης, για το αδίκημα της «Διατάραξης οικιακής ειρήνης».

Κατά την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι, ο 52χρονος προσκόμισε πλαστά στοιχεία ταυτότητας προκειμένου να παραπλανήσει τις αστυνομικές Αρχές, πλην όμως από τα δακτυλικά αποτυπώματα και στο πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, προέκυψε ότι σε βάρος του δράστη εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από 03-04-2018, για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Σημειώνεται ότι, ο συλληφθείς είχε παραβιάσει άδεια που του είχε χορηγηθεί τον Οκτώβριο του 2019 από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 25 ετών, για τα αδικήματα της Σωματεμπορίας από Κοινού, Αρπαγής από κοινού και Βιασμού κατά συρροή.

Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: grtimes.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χάος στις ΗΠΑ: Σοκ από την εισβολή στο Καπιτώλιο - Τέσσερις οι νεκροί