ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Συναγερμός στα σχολεία - Θετικός μαθητής στο Ναύπλιο και δασκάλα στη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Συναγερμός στα σχολεία - Θετικός μαθητής στο Ναύπλιο και δασκάλα στη Θεσσαλονίκη

Πριν καν συμπληρωθεί μια εβδομάδα από το άνοιγμα των σχολείων, τα πρώτα προβλήματα.

Δεν εξελίσσεται καλά το άνοιγμα των σχολείων καθώς ήδη εμφανίζονται τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού. Στο Ναύπλιο ένας μαθητής βρέθηκε θετικός ενώ θετική βρέθηκε και μια δασκάλα στη Θεσσαλονίκη.

Στο 5ο δημοτικό σχολείο Ναυπλίου ένας μαθητής εντοπίστηκε θετικός, μετά από τεστ που έκανε ο γονιός του και βρέθηκε επίσης θετικός.

Αμέσως με ενέργειες που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ σταμάτησε να λειτουργεί η συγκεκριμένη τάξη που πηγαίνει ο μαθητής, ενώ παράλληλα σταμάτησε και η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου που λειτουργεί στο κτήριο, αφού σε αυτό ενώνονται πολλά τμήματα και θα μπορούσε ευκολότερα να μεταδοθεί και σε άλλους μαθητές ή εκπαιδευτικούς ο ιός.

Σύμφωνα με το anagnostis.org, η ανησυχία εκπαιδευτικών και μαθητών – γονιών όμως είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού το υπόλοιπο κτήριο συνεχίζει να λειτουργεί. Στο κτήριο αυτό συστεγάζονται δύο σχολεία, το 2ο δημοτικό και το 5ο δημοτικό. Μάλιστα οι κοινόχρηστοι χώροι είναι κοινοί και κανείς δεν ξέρει απ΄ όσους έχουν παραμείνει στο σχολείο, αν έχει έρθει σε επαφή με το θετικό κρούσμα.

Οι επόμενες κινήσεις είναι να γίνει απολύμανση στο σχολείο, καθώς και ιχνηλατήσεις των κρουσμάτων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες σχεδιάζεται να γίνουν τεστ και σε άλλους μαθητές και αναζητείται ο χώρος για να δρομολογηθεί αυτή η ενέργεια.

Θετική δασκάλα στη Θεσσαλονίκη

Κλειστό θα είναι από σήμερα και για 14 ημέρες τμήμα του 3ου δημοτικού σχολείου Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς εντοπίστηκε θετική στον κορονοϊό η δασκάλα του τμήματος Ε1.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, τα μαθήματα στο συγκεκριμένο τμήμα θα συνεχιστούν διαδικτυακά για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ έγινε απολύμανση στις εγκαταστάσεις, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η διευθύντρια του σχολείου σε δηλώσεις της εξήγησε ότι η εκπαιδευτικός ήταν ασυμπτωματική και όταν ενημερώθηκε ότι ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, δεν προσήλθε την δεύτερη μέρα του σχολείου, προκειμένου να κάνει και η ίδια τεστ. Επίσης τόνισε πως έγιναν τεστ στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς και ήταν όλα αρνητικά.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός δεν είχε προλάβει να κάνει τεστ ανίχνευσης κορονοϊού πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου, μέσω της πλατφόρμας του υπουργείου. Οι γονείς των μαθητών ενημερώθηκαν σχετικά με e-mail, ώστε να κρατήσουν σπίτι για 14μερες και όσα παιδιά είχαν αδέρφια, που φοιτούσαν στο συγκεκριμένο τμήμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στο Βύρωνα: Νεκρή γυναίκα – Κρατείται ο εγγονός της