ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Πέντε δήμοι του Κεντρικού Τομέα Αθηνών δίνουν διευκρινίσεις

Κορονοϊός: Πέντε δήμοι του Κεντρικού Τομέα Αθηνών δίνουν διευκρινίσεις
InTime

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών θεωρείται μια από τις «κόκκινες» περιοχές, ωστόσο, πέντε από τους Δήμους που υπάγονται σε αυτόν ξεκαθαρίζουν πως δεν έχουν τόσο μεγάλο ιικό φορτίο και δίνουν διευκρινίσεις για όσα ισχύουν.

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι Δήμοι Δήμοι Βύρωνα, Γαλατσίου, Δάφνης- Υμηττού, Καισαριανής και Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας –που όλοι συγκαταλέγονται διοικητικά στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών. Στόχος της ανακοίνωσης ήταν η ανησυχία πολλών πολιτών για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού του Κεντρικού Τομέα.

«Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που λαμβάνουμε τακτικά από τον ΕΟΔΥ, οι Δήμοι μας δεν περιλαμβάνονται σε εκείνους που παρουσιάζουν επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα. Η συνολική εικόνα του Κεντρικού Τομέα δεν συνεπάγεται ότι ισχύει αναγκαστικά και για κάθε έναν από τους επιμέρους Δήμους του. Συνεπώς δεν πρέπει να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, ούτε να κυκλοφορούν ανυπόστατες φήμες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμα και πανικό στους πολίτες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, τονίζοντας ότι «όπως λένε ειδικοί, οι επόμενοι μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι. Βρισκόμαστε ακόμα εν μέσω μάχης, ως Δήμοι συνεχίζουμε να καταβάλουμε καθημερινά κάθε προσπάθεια και όλοι οι πολίτες οφείλουμε να συμμορφωνόμαστε με τα μέτρα προστασίας και τις υποδείξεις των ειδικών. Μένουμε ασφαλείς και θα το ξεπεράσουμε κι αυτό όλοι μαζί!».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Γρηγόρης Κατωπόδης (Δήμαρχος Βύρωνα), Γιώργος Μαρκόπουλος (Δήμαρχος Γαλατσίου), Τάσος Μπινίσκος (Δήμαρχος Δάφνης – Υμμητού), Χρήστος Βοσκόπουλος (Δήμαρχος Καισαριανής), Γιάννης Βούρος (Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σαρηγιάννης στο Newsbomb.gr: Πότε θα ανοίξει η εστίαση - Πόσα κρούσματα θα έχουμε το Μάρτιο