ΕΛΛΑΔΑ

Κυνήγι, ψάρεμα: Πού και πώς θα επιτρέπεται - Τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Κυνήγι, ψάρεμα: Πού και πώς θα επιτρέπεται - Τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς
InTime

Lockdown: Τι ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στην ενημέρωση της Παρασκευής για το κυνήγι και το ψάρεμα.

Παρατείνεται η απαγόρευση για το κυνήγι και το ψάρεμα στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς στη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα. Όπως εξήγησε, το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά στην επιτροπή και αποφασίστηκε να συνεχιστεί η απαγόρευση σε όλη τη χώρα, πλην τριών περιοχών.

Στις περιφερειακές ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης αποφασίστηκε να επιτραπεί το κυνήγι του αγριόχοιρου, για να περιοριστεί η εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται το κυνήγι του αγριόχοιρου εντός της περιφερειακής ενότητας και μόνο, σε ομάδες ως τεσσάρων ατόμων που θα πρέπει να είναι μέχρι δυο σε κάθε αυτοκίνητο.

Σε περίπτωση που υπάρξει παράβαση των κανονισμών, θα υπάρχει το προβλεπόμενο πρόστιμο αλλά και ανάκληση άδειας του κυνηγίου και απαγόρευση έκδοσης νέας για τα επόμενα τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, το θέμα του κυνηγίου και του ψαρέματος θα συζητηθεί εκ νέου στη σύσκεψη της προσεχούς Παρασκευής, όπου θα αναλυθεί και η πιθανότητα να επιστρέψουν σταδιακά κι άλλες αθλητικές δραστηριότητες στη χώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανατριχιαστική ομολογία του προπονητή ιστιοπλοΐας: «Είχαμε σχέση με την 11χρονη, δεν ήταν βιασμός»