ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε η Δήμητρα Γωγάκου

Πέθανε η Δήμητρα Γωγάκου

Η Δήμητρα Γωγάκου προσέφερε στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης από τη δεκαετία του 1980 μέχρι χτες το βράδυ που άφησε την τελευταία της πνοή.

Ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του οικολογικού κινήματος στη Θεσσαλονίκη, η Δήμητρα Γωγάκου, έχασε την πολυετή μάχη, που έδωσε με αξιοθαύμαστη υπομονή με τον καρκίνο.

Χτες το βράδυ η Δήμητρα Γωγάκου άφησε την τελευταία της πνοή, νικημένη από τον καρκίνο.

Η μαχητική και πάντα χαμογελαστή και αξιοπρεπής Δήμητρα συμμετείχε σε όλους τους αγώνες των Οικολόγων της Θεσσαλονίκης.

Αρχιτεκτόνισσα, με πτυχίο παιδαγωγικών σπουδών και μεταπτυχιακό στη «Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική Πόλεων και Κτιρίων» κι από το 1997 εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η προσφορά της στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, στην εκπαίδευση, στο περιβάλλον, στην αυτοδιοίκηση και την πολιτική θα μείνει αξιομνημόνευτη για όσους τη γνώρισαν. Κυρίως όμως θα μείνει χαραγμένη η ευγένεια της ψυχής της, η καλοσύνη, η ανθρωπιά, η πίστη στο όραμα για μια καλύτερη κοινωνία, για αλληλεγγύη και για ένα καλύτερο περιβάλλον, όπως και η μαχητικότητά της.

Εκλέχτηκε συνοικιακή σύμβουλος στο Δήμο Αμπελοκήπων το 1986, μέχρι το 1990 και νομαρχιακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την αυτοδιοικητική κίνηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου «Οικολογία Αλληλεγγύη» από το 2007 ως το 2010 στην πρώην Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε στις νομαρχιακές επιτροπές Χωροταξίας και Πολεοδομίας, Μεταφορών και Τεχνικού Ελέγχου, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ήταν υποψήφια στις βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογικές αναμετρήσεις, πάντα με τη σημαία της οικολογίας. Πολιτικά πέρασε από τον πρώην Συνασπισμό, τους Οικολόγους Πράσινους και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μέλος των κινημάτων από τα φοιτητικά της χρόνια, μέλος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βορείου Ελλάδος, ιδρυτικό μέλος της δημοτικής παράταξης «Πολίτες των Αμπελοκήπων», του Κέντρου Ιστορίας Αμπελοκήπων, του Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης Βίος-Coop, της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας και την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (ΠΡΩΣΚΑΛΟ), όπως και της ΚΟΙΝΣΕΠ «OIKOPRAXIS».

Πηγή: voria.gr