ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Τζανάκης: Φόβοι για νέο σκληρό lockdown - 50-60.000 αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα

Κορονοϊός - Τζανάκης: Φόβοι για νέο σκληρό lockdown - 50-60.000 αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα

Ο καθηγητής ανέφερε ότι η χρονική περίοδος που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει εύκολα

Τους φόβους του για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που θα επιφέρουν ένα σκληρότερο lockdown σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες, εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με βάση τα υφιστάμενα μοντέλα, τα ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή κυμαίνονται μεταξύ 50-60 χιλιάδων, σε όλη την επικράτεια.

Ο καθηγητής ανέφερε ότι η χρονική περίοδος που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει εύκολα. Μιλώντας στο ραδιόφωνο (Θέμα 104,6) εξήγησε ότι τον Οκτώβριο ήταν περίπου στα 100 τα ενεργά κρούσματα, όμως τώρα ξεπερνούν καθημερινά τα 500 «το ελατήριο των κρουσμάτων είναι περισσότερο τώρα», σημείωσε.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του ότι στο μέλλον ενδεχομένως να υπάρξουν περισσότερες και πιο δύσκολες νοσηλείες στο ΕΣΥ.

Ο κ. Τζανάκης εμφανίστηκε απαισιόδοξος και για τον ρυθμό εμβολιασμού στη χώρα. Σύμφωνα με τον ίδιο έως το καλοκαίρι να έχει εμβολιαστεί περίπου το 20-30% του πληθυσμού, «λόγω της αδυναμίας τους να παράγουν οι εταιρίες και να δώσουν τις πατέντες τους σε άλλες εταιρίες για να καλύψουν πιο γρήγορα τις ανάγκες».

Τέλος για τη μετάλλαξη που παρουσιάζει ο ιός, υπογράμμισε πως «οι αλλαγές δεν τροποποιούν τόσο πολύ τον ιό ώστε να ξεφεύγει από το εμβόλιο». Όμως όπως είπε ότι ίσως να είναι πιο τοξική η μετάλλαξη στην κοινότητα, «πιο μολυσματική».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Στο τραπέζι έκτακτα μέτρα για τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές

Ροή Ειδήσεων