ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο φοιτητών και εκπαιδευτικών εν μέσω απαγόρευσης συναθροίσεων

Συλλαλητήριο φοιτητών και εκπαιδευτικών εν μέσω απαγόρευσης συναθροίσεων

Συλλαλητήρια για τις 12 και τη 1 μετά το μεσημέρι στα Προπυλαία έχουν προγραμματίσει εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ.

Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί παρά την απαγόρευση συναθροίσεων που ισχύει μέχρι τη Δευτέρα 1/2 για περισσότερα από 100 άτομα και την οπία ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή στην αστυνομία εξετάζουν το ενδεχόμενο αν η συμμετοχή είναι μεγάλη η συγκέντρωση να επιτραπεί και να υπάρξει παρέμβαση μόνο σε περίπτωση επεισοδίων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι στα Προπύλαια όπου έχει δοθεί το ραντεβού θα δώσουν το «παρών» πάνω από 4.000 άτομα.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν ήδη ανακοινώσει στάσεις εργασίας για σήμερα προκειμένου να διευκολυνθούν εκπαιδευτικοί για να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και την Πάτρα.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ και ειδικά για την πρόβλεψη της δημιουργίας ειδικού σώματος φύλαξης στα Πανεπιστήμια.

Σημειώνεται ότι η σημερινή είναι η πρώτη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιείται μετά τη δημοσιοποίηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του νέου σχεδίου για τις διαδηλώσεις μετά και τις διευκρινίσεις που δόθηκαν χθες, Τετάρτη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Αττική και μεταλλάξεις φέρνουν νέα μέτρα - Τι θα γίνει με τα γυμνάσια και τα λύκεια