ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Πριν το «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη - Ποια μέτρα εξετάζονται

Lockdown: Πριν το «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη - Ποια μέτρα εξετάζονται

Τι θα γίνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 το απόγευμα

Όλα τα ενδεχόμενα για τη λήψη νέων πιο σκληρών περιοριστικών μέτρων μέσα στις επόμενες ημέρες βρίσκονται στο τραπέζι, αφού τα κρούσματα στην Αττική αυξάνονται δραματικά. Την ίδια ώρα, η επιτροπή των ειδικών εξετάζει το ενδεχόμενο να μπει και η Θεσσαλονίκη στις «κόκκινες» επιδημιολογικά περιοχές, αφού και εκεί οι νέες μολύνσεις παρουσιάζουν αύξηση.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά στην Αττική, αφού το κέντρο της πόλης «βράζει» από κρούσματα. Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, Κυψέλη και Παγκράτι φαίνονται να είναι δύο από τις πιο επιβαρυμένες περιοχές του κέντρου.

Η επιτροπή φαίνεται να προτείνει το «κλείσιμο» του λιανεμπορίου στην Αττική. Όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα μάλλον κάτι τέτοιο δε θα ισχύσει στην περιφέρεια, καθώς μια τέτοια απόφαση θα δημιουργούσε κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Λίγο πριν το «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη που είδε το πιο σκληρό πρόσωπο του κορονοϊού τους προηγούμενους μήνες και παρουσίασε σημάδια βελτίωσης και σταθερότητας τον τελευταίο καιρό, φαίνεται ότι προβληματίζει ξανά τους ειδικούς.

Μετά τα 83 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν σήμερα στη συμπρωτεύουσα, είναι πολύ πιθανό μέχρι την Παρασκευή να μπει ξανά στο «κόκκινο».

Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, τα μέτρα προβλέπονται να είναι αυστηρά για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού:

  • Κλειστά σχολεία
  • Κλειστά καταστήματα
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα

Εξίσου ανησυχητική είναι και η εικόνα της Πάτρας, η οποία κατέγραψε 82 νέες μολύνσεις. Οι ειδικοί ανησυχούν για τη μεγάλη διασπορά στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Καμπανάκι» Εξαδάκτυλου: Θέμα χρόνου να επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη - Να κλείσουν τα σχολεία

Ροή Ειδήσεων