ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Lockdown για να μην ξεπεράσουμε τις 2.000 μολύνσεις

Κρούσματα σήμερα: Lockdown για να μην ξεπεράσουμε τις 2.000 μολύνσεις

«Λουκέτο» μπαίνει από την Πέμπτη (11/02) στην Αττική, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία, τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας πιέζονται και οι μεταλλάξεις ανησυχούν ειδικούς και κυβέρνηση.

Μετά από ένα μήνα με τις μολύνσεις να μην ξεπερνούν τις 1.000 στην Ελλάδα, τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτή της Ελλάδας «χτύπησαν» το καμπανάκι στις Αρχές της χώρας. Αν η Αττική, που σε καθημερινή βάση συγκεντρώνει τις περισσότερες μολύνσεις, «κατέρρεε» τότε τα προβλήματα για τη χώρα θα ήταν πολύ μεγάλα.

Πριν βρεθεί η Αττική σε οριακό σημείο, η κυβέρνηση πάτησε χθες το... κουμπί και από την Πέμπτη «σφραγίζεται» προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, άλλωστε το πρωί της Τρίτης είχε δηλώσει πως αν τα χθεσινά στοιχεία που θα ανακοίνωνε ο ΕΟΔΥ ήταν στα ίδια επίπεδα με αυτά των τελευταίων ημερών, τότε η λύση του καθολικού lockdown στην πρωτεύουσα ήταν μονόδρομος. Κι έτσι έγινε, καθώς, χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.526 κρούσματα, 277 διασωληνωμένους και 20 νεκρούς. Ενώ, μόνο στην Αττική οι μολύνσεις ήταν 650.

Δείτε το αναλυτικό γράφημα:

Αναφορικά με την πορεία των κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε πως θα κινηθούμε στα ίδια επίπεδα.

Ο καθηγητής τόνισε επίσης ότι αν πάμε στα 80.000 με 100.000 τεστ θα έχουμε καλύτερη εικόνα για τα κρούσματα, ωστόσο, εκτιμά ότι δεν θα ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα τη μέρα. Οι διασωληνωμένοι, ωστόσο, θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου - Έρχεται εντυπωσιακή βουτιά της θερμοκρασίας και χιόνια