ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: Άνισος αγώνας στα νοσοκομεία της Αττικής για τη διασωλήνωση ασθενών

Κορονοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: Άνισος αγώνας στα νοσοκομεία της Αττικής για τη διασωλήνωση ασθενών
IN TIME

Για «άνισο αγώνα» προκειμένου να βρεθεί κενό κρεβάτι σε ΜΕΘ-COVID για διασωληνωμένους ασθενείς με κορονοϊό κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, παραθέτοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής.

«Υπάρχουν ράντζα παντού στα νοσοκομεία με γενικά περιστατικά. Κραυγή αγωνίας εκφράζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αττικόν», τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, στην Αττική λειτουργούσαν μέχρι πριν λίγες ημέρες 217 κλίνες ΜΕΘ-COVID. Άνοιξαν ακόμη 7 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο «ΚΑΤ», 5 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο «Θριάσιο» και 10 στο «Αττικόν».

Σύνολο λειτουργούν 239 κλίνες ΜΕΘ-COVID. Σε αυτές τις κλίνες συνυπολογίζονται 44 κλίνες στον «Ευαγγελισμό».

Δύο κενές ΜΕΘ-COVID και 10 κενές ΜΑΦ στην Αττική

«Με 150 εισαγωγές ασθενών την ημέρα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία δεν φθάνουν. Κάθε ημέρα περιμένουν διασωληνωμένα περιστατικά κορονοϊού να αδειάσει κλίνη ΜΕΘ να διακομισθούν. Οι κλίνες ΜΕΘ-COVID είναι σχεδόν γεμάτες. Ενα παράδειγμα της πίεσης που ασκείται», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Το "Θριάσιο" λειτούργησε 5 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID και γέμισαν αμέσως. Διασωληνωμένο περιστατικό βρήκε κλίνη ΜΕΘ-COVID μετά από ώρες στον "Ευαγγελισμό" και διακομίσθηκε. Κενές κλίνες υπάρχουν 6 στο "Αττικόν" και 6 στον "Ευαγγελισμό" εάν συνυπολογίσουμε τις 10 κλίνες ΜΑΦ, που δεν μπορεί να λειτουργήσουν λόγω εργασιών», τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Κόλαση» με 2.147 νέες μολύνσεις - 357 διασωληνωμένοι και 22 θάνατοι σε 24 ώρες

Ροή Ειδήσεων