ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 9 μηνών σε γιατρό που είχε αντισημιτική επιγραφή στο ιατρείο του        

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 9 μηνών σε γιατρό που είχε αντισημιτική επιγραφή στο ιατρείο του        

Σε 9 μήνες φυλάκιση, με αναστολή, καταδικάστηκε 64χρονος γιατρός που είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2014, επειδή ανήρτησε αντισημιτική επιγραφή στο ιατρείο του, στην Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση έφτασε εκ νέου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης μετά από αναίρεση που κατέθεσε ο ίδιος -και έγινε δεκτή- κατά της προηγούμενης απόφασης, ζητώντας να του αναγνωριστεί ένα επιπλέον ελαφρυντικό, εκτός απ' αυτό του πρότερου έντιμου βίου που είχε λάβει. Υπό αυτές τις συνθήκες, το δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης αλλά εξέτασε μόνο τις προϋποθέσεις χορήγησης του ελαφρυντικού της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, το οποίο τελικά έλαβε, πετυχαίνοντας έτσι την μείωση της ποινής από φυλάκιση 14 μηνών σε 9, με τριετή αναστολή.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ένα από τα πρόσωπα που τον είχαν καταγγείλει, τονίζοντας ότι έκτοτε ο 64χρονος δεν έχει δώσει άλλα δικαιώματα. Ο 64χρονος από την πλευρά του αρνήθηκε πάλι ότι ανήρτησε την επιγραφή, που σύμφωνα με τη δικογραφία ανέφερε στα γερμανικά «Οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι», λέγοντας ότι κάποιος άλλος την κρέμασε χωρίς να τον αντιληφθεί. Ο ίδιος είχε καταδικαστεί για παράβαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων, όπως επίσης για οπλοκατοχή, επειδή στο σπίτι του βρέθηκαν μαχαίρια και ξιφίδια, για τα οποία είχε πει πως είναι συλλεκτικά.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Δεδομένη η παράταση του Lockdown στην Αττική – «Βράζει» με 869 νέες μολύνσεις