ΕΛΛΑΔΑ

Νέα πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο Σύνταγμα - Ισχυρή αστυνομική παρουσία

Νέα πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο Σύνταγμα - Ισχυρή αστυνομική παρουσία

Συγκέντρωση και πορεία υπέρ του απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας υπό την ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας. 

Συγκέντρωση υπέρ των αιτημάτων του καταδικασμένου δολοφόνου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πραγματοποιεί απεργίας πείνας και δίψας, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς την Ομόνοια, διά μέσω της Πανεπιστημίου.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 54η μέρα απεργία πείνας, ενώ από τη Δευτέρα αρνείται τη χορήγηση ενυδατικού ορού, διαμαρτυρόμενος για τη μεταγωγή στη φυλακή Δομοκού.

Λόγω της συγκέντρωσης, κλειστό παραμένει το μετρό στο Σύνταγμα με εντολή της ΕΛΑΣ, ενώ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο.

Η καταδρομική που προκάλεσε προβληματισμό

Η καταδρομική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής απέδειξε ότι υπάρχουν ομάδες που μπορούν να πετύχουν χτυπήματα αυξημένου κινδύνου και ρίσκου. Οι κουκουλοφόροι που εκτόξευσαν μολότοφ στο Α.Τ. Καισαριανής όχι μόνο έφτασαν μία ανάσα από τους αστυνομικούς που φυλούσαν το Τμήμα αλλά κατάφεραν και να διαφύγουν χωρίς να συλληφθούν.

Και αυτό παρότι το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα είναι από τους «προβλέψιμους» στόχους. Στο συγκεκριμένο Τμήμα είχε γίνει ξανά στο παρελθόν επίθεση με μολότοφ, ενώ είχε λάβει χώρα και τρομοκρατική επίθεση. Παρά ταύτα οι δράστες κατάφεραν χθες Κυριακή να αιφνιδιάσουν και να «χτυπήσουν» σε ώρα αιχμής, με κίνηση στους δρόμους. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, μάλιστα, ότι από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί αστυνομικών.

Τσιάρας για Κουφοντίνα: Δεν είναι δυνατόν να εκβιάζει για το πού θα βρίσκεται φυλακισμένος

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας υπενθύμισε, μάλιστα, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας το 2015 δεν ήθελε να βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ωστόσο διεμήνυσε ότι «δεν είναι δυνατόν ποτέ κανείς να εκβιάζει για το πού θα βρίσκεται φυλακισμένος».

«Πολύ περισσότερο όταν το 2015 ο ίδιος δεν ήθελε να βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού και τώρα θέλει» πρόσθεσε ο Κώστας Τσιάρας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης παρέπεμψε, επίσης, στις απαντήσεις της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου επαναλαβμάνοντας ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας «έχει τη δυνατότητα να ασκήσει τα ένδικα μέσα».

«Λυπάμαι γιατί ένα τέτοιο ζήτημα παίρνει τέτοια έκταση στο δημόσιο διάλογο», σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης τονίζοντας πως «δεν είναι δυνατόν κάποιοι να ψάχνουν να βρουν πού είναι το κράτος δικαίου και από την άλλη τον εκβιασμό κάποιου που για τους δικούς του λόγους θέλει να βρίσκεται στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα».

«Σε έναν τέτοιο εκβιασμό αυτός που πρέπει να υποχωρήσει είναι η κυβέρνηση και όχι ένας καταδικασμένος απεργός πείνας που αν θέλει, μπορεί να σταματήσει την απεργία;» διερωτήθηκε ο κ. Τσιάρας και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι έχει πολιτική κίνητρα από την υπόθεση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.353 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 23 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 422 οι διασωληνωμένοι