ΕΛΛΑΔΑ

«Τα έχουν κάνει πλακάκια»

«Τα έχουν κάνει πλακάκια»

Εντύπωση έχει προκαλέσει η φωτογραφία που δημοσιεύσαμε χθες με Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη να κάθονται δίπλα-δίπλα, στο ίδιο έδρανο, προκειμένου να παρακολουθήσουν την ομιλία του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών, Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών της Βουλής.


To Newsbomb.gr βγήκε στον δρόμο και ρώτησε την άποψη των πολιτών για την συγκεκριμένη κίνηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

«Έχω χάσει κάθε εμπιστοσύνη στην πολιτική εξουσία ανεξαρτήτου χρώματος» είπαν κάποιοι, «Τα έχουν κάνει πλακάκια», είπαν κάποιοι άλλοι. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως κανένας από τους πολίτες δεν εντυπωσιάστηκε από την συγκεκριμένη εικόνα, καθώς κυριαρχεί η άποψη πως οι πολιτικοί αρχηγοί τα έχουν βρει μεταξύ τους.

Δεν μείναμε όμως εκεί. Θελήσαμε να μάθουμε από τους πολίτες την άποψη τους για τα προνόμια των πολιτικών που παραμένουν ανέγγιχτα, την ώρα που το «μαχαίρι», μπαίνει όλα και πιο βαθιά στις συντάξεις και τους μισθούς του ελληνικού λαού. Η πιο μετρημένη άποψη στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι πως περνάει άσχημα προς τα έξω η μη παρέμβαση στα προνόμια των πολιτικών, με αρκετό κόσμο να χρησιμοποιεί πιο σκληρούς χαρακτηρισμούς όπως «είναι απατεωνιά».

Δείτε τι είπε ο κόσμος στην κάμερα του Newsbomb.gr