ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Βαρνάβας: «Δεν πρόλαβε να φάει τη γαρίδα, μέσα σε 10 λεπτά κατέληξε»

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Βαρνάβας: «Δεν πρόλαβε να φάει τη γαρίδα, μέσα σε 10 λεπτά κατέληξε»

Ένας 38χρονος, πατέρας δύο μικρών παιδιών, έχασε την ζωή του από αλλεργικό σοκ που προήλθε από κατανάλωση γαρίδας -  Άφησε πίσω του 2 μικρά παιδιά.

Ένα τραγικό συμβάν σημειώθηκε το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας στον Βαρνάβα Μαραθώνα. Ένας 38χρονος, πατέρας δύο μικρών παιδιών, έχασε την ζωή του από αλλεργικό σοκ που προήλθε από κατανάλωση γαρίδας.

Παρά τις προσπάθειες των δικών του ανθρώπων αλλά και του πληρώματος του ΕΚΑΒ, που έφθασε στο σημείο με γιατρό, δεν κατέστη δυνατόν να επανέλθει στη ζωή.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε τον κ. Παναγιώτη Λάμπρου, έναν από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που πήγε να βοηθήσει τον άτυχο πατέρα.

«Ήταν στο σπίτι του και έτρωγε με την οικογένειά του. Δεν πρόλαβε ο άνθρωπος να φάει μισή γαρίδα και μέσα σε 10 μόλις λεπτά κατέληξε» ήταν τα λόγια του διασώστη. «Όταν φτάσαμε ήταν ήδη αργά» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Λάμπρου την Καθαρή Δευτέρα είναι πολύ συχνό φαινόμενο άνθρωποι να παθαίνουν αλλεργίες από την κατανάλωση θαλασσινών ωστόσο όπως επισήμανε για τον άτυχο 38χρονο ο θάνατός του επήλθε πολύ γρήγορα.

Από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του κάλεσε το ΕΚΑΒ για να δηλώσει το περιστατικό και συνομίλησε με γιατρό για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Μάλιστα όπως είπε ο κ. Λάμπρου μέλη της οικογένεια του πήγαν μετά από προτροπή του γιατρού στο κοντινότερο Νοσοκομείο που βρίσκεται στον Βαρνάβα για να προμηθευτούν αδρεναλίνη. Έπαθε όμως οίδημα λάρυγγος και κατέληξε μέσα σε λίγα λεπτά.

«Όταν φτάσαμε στο σπίτι, ήταν πολύ αργά. Είχε πάθει αλλεργικό σοκ και ο 38χρονος πατέρας κατέληξε μέσα σε 10 με 15 λεπτά».

Ερωτηθείς ο κ. Λάμπρου αν ο πατέρας είχε κάποια αλλεργία είπε «το μόνο που μας είπαν οι συγγενείς του ήταν ότι πριν χρόνια παρουσίασε μία αλλεργία από κατανάλωση καλαμαριών και έτσι απέφευγε την κατανάλωση των θαλασσινών». Όμως τη Καθαρά Δευτέρα ο άντρας είπε να δοκιμάσει μία γαρίδα και ήρθε το μοιραίο.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του 38χρονου άντρα και τα δύο μικρά παιδιά του μόλις 2 και 5 ετών.

«Δεν χωράνε λόγια. Ο πατέρας ήταν μόλις 38 ετών, μοναχοπαίδι. Κρίμα για τα δύο παιδάκια του και τη σύζυγό του που έμειναν πίσω» κατέληξε ο διασώστης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca - Κικίλιας: Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΜΑ - Όποιος έχει ραντεβού να πάει