ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Τα νεότερα για την 15χρονη που νοσηλεύεται με επιπλοκές στην καρδιά

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Τα νεότερα για την 15χρονη που νοσηλεύεται με επιπλοκές στην καρδιά

Στη ΜΕΘ COVID του Ρίου βρίσκεται 15χρονο κορίτσι από το Αγρίνιο, που είχε νοσήσει με κορονοϊό και παρουσίασε οξεία μυοκαρδίτιδα.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Αγρινίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου για να εισαχθεί στην Εντατική Παίδων και να πάρει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Όπως τονίζει στο Newsbomb.gr o διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου κ. Γαβριήλ Δημητρίου, «το κοριτσάκι ήρθε σε μας προχθές. Αρχικά το παιδί πήγε στο νοσοκομείο Αγρινίου με προκάρδιο άλγος, της έκαναν εξέταση τροπονίνης και είχε 4χιλ, όταν ήρθε σε μάς είχε διπλασιαστεί. Πιθανότατα να παρουσιάζει το αυτοάνοσο MIS-C που σε κάποιες περιπτώσεις εμφανίζεται μετά τον κορονοϊό».

«Το κορίτσι είχε διαγνωστεί θετικό στο Covid - 19 πριν από δύο μήνες, ωστόσο τώρα παρουσίασε επιπλοκές στην καρδιά της. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η 15χρονη στη χειρότερη των περιπτώσεων μπορεί να οδηγήσει και σε καρδιακή ανεπάρκεια», προσθέτει ο κ. Δημητρίου στο Newsbomb.gr.

Η κατάστασή της είναι σταθερή και δεν έχει χρειαστεί να διασωληνωθεί.

«Την παρακολουθούμε στενά, είναι καλύτερα, αλλά θέλει προσοχή», τόνισε στο Newsbomb.gr o κ. Δημητρίου.

Τόνισε δε ότι αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο νοσηλεύονται άλλα τρία παιδιά θετικά στον κορονοϊό, δύο βρέφη 3 και 6 μηνών και ένα κοριτσάκι 12 χρονών.

Όπως είπε ο κ. Δημητρίου στο Newsbomb.gr τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που μολύνονται από Covid-19.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στη Βουλή: Εκτός Τροχαίας ο τροχονόμος που είχε επεισόδιο με ντελιβερά – Διατάχθηκε ΕΔΕ