ΕΛΛΑΔΑ

Παπαευσταθίου: Δύσκολη αλλά όχι εκτός ελέγχου η κατάσταση στο ΕΣΥ

Παπαευσταθίου: Δύσκολη αλλά όχι εκτός ελέγχου η κατάσταση στο ΕΣΥ
InTime

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου, υποστήριξε πως η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι αρκετά δύσκολη αλλά παραμένει διαχειρίσιμη και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως το σύστημα θα αντέξει και θα ξεπεράσει και αυτή την κρίση.

Το «παρών» στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα έδωσε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου. Όπως εξήγησε το ΕΚΑΒ είναι πλέον ο μοναδικός επιχειρησιακός βραχίονας του ΕΣΥ και έχει δυο διαφορετικούς άξονες διαχείρισης της κατάστασης με τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαευσταθίου, το πρώτο κομμάτι αφορά στα ασθενοφόρα και το δεύτερο τη συνεργασία με την Πολιτική Προστασία για να γίνεται η διαχείριση όλων των επιχειρήσεων που αφορούν στους ασθενείς με Covid-19.

Στη συνέχεια, ανέφερε αριθμούς που αφορούν στις διακομιδές ασθενών από την 1η Μαρτίου 2020 μέχρι την 1η Μαρτίου 2021. «Οι διακομιδές ασθενών είναι περίπου 61.000 με τις 100 από αυτές να είναι αεροδιακομιδές», σχολίασε και πρόσθεσε «Στις τελευταίες 17 ημέρες που υπάρχει έξαρση της πανδημίας και ζούμε τις πιο δύσκολες στιγμές, έχουμε 7.500 διακομιδές εν των οποίων οι 3.700 είναι στο λεκανοπέδιο της Αττικής».

«Περισσότεροι από 200 ασθενείς με κορονοϊό διακομίζονται κάθε ημέρα με ασθενοφόρα στην Αττική. Όλες οι υπόλοιπες διακομιδές για τις άλλες παθήσεις φτάνουν περίπου τις 500 με 600. Αν το συνδυάσουμε με τις εισαγωγές στην Αττική που είναι περίπου 140 την ημέρα, καταλαβαίνουμε ότι είναι μια δύσκολη εξίσωση. Μέχρι τώρα είναι μια δύσκολη κατάσταση, αλλά είναι διαχειρίσιμη», υπογράμμισε.

«Σχετικά με τις κλίνες ΜΕΘ covid, συνεχώς προστίθενται στο σύστημα νέες και γίνονται προσπάθειες να καλυφθούν οι ανάγκες. Παρακολουθούμε την εφαρμογή επιχειρησιακών σχεδίων και προσπαθούμε να διαχειριστούμε όλους τους ασθενείς στο Σύστημα Υγείας», είπε ο κ. Παπαευσταθίου. «Παρά την κρισιμότητα της κατάσταση θα μπορέσουμε να βγούμε όρθιοι», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ με διπλό αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα και διασωληνωμένους στην Ελλάδα