ΕΛΛΑΔΑ

Βελτιώνεται ο καιρός σε όλη τη χώρα

Βελτιώνεται ο καιρός σε όλη τη χώρα

Σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί ο υδράργυρος για μια ακόμη μέρα σε όλη τη χώρα, ωστόσο αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού, σήμερα Πέμπτη 1 Μαρτίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα στα βόρεια προάστια, ενώ ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια του νόμου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά του νόμου, ωστόσο περιμένουμε βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και βαθμιαία βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -7 έως 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά θα σημειωθεί ισχυρός παγετός.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις με χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Ωστόσο από το απόγευμα θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ ο ύδραρθρος θα κυμανθεί από-3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα στα νότια αυξημένες όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -1 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, ενώ Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου, στα νότια από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια πεδινά και χιόνι ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Κλειστοί παρέμεναν μέχρι νωρίς το πρωί, οι δρόμοι από το τελεφερίκ προς το καζίνο στην Πάρνηθα αλλά και στην Πεντέλη, από το 414 στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τη διασταύρωση του Αγίου Πέτρου.

Ωστόσο, αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά σήμερα τα σχολεία στην Πεντέλη.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένουν 37 οικισμοί στα Γρεβεννά: Σαμαρίνα, Σμίξη, Αβδέλα, Περιβόλι, Λάβδα, Πανόραμα, Πολυνέρι, Αλατόπετρα, Ζιάκας, Σπήλαιο, Περιβολάκι, Κηπουριό, Αιμιλιανός, Καλλιθέα, Αηδόνα, Καλλονή, Δασύλλιο, Άγ. Κοσμάς, Κυπαρίσσι, Οροπέδιο, Ανθρακιά, Φιλιππαίοι, Δοτσικό, Μεσολούρι, Μοναχήτι, Τρίκωμο, Πρόσβορο, Κρανιά, Πηγαδίτσα, Μικρολίβαδο, Πριόνια, Μέγαρο, Λείψι, Κυδωνιές, Εκκλησιές, Σιταράς και Τρίκορφο.