ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Κόλαση» στα νοσοκομεία της Αθήνας! Ρεκόρ εισαγωγών - Ράντζα και στις κλινικές Covid-19

Κορονοϊός: «Κόλαση» στα νοσοκομεία της Αθήνας! Ρεκόρ εισαγωγών - Ράντζα και στις κλινικές Covid-19

Τα πιο κρίσιμα 24ωρα - Θα αντέξει το Σύστημα Υγείας ή θα καταρρεύσει - Τιτάνιες οι προσπάθειες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Αθήνα όπως... Μπέργκαμο! Ο χειρότερος εφιάλτης για την Ελλάδα, δυστυχώς είναι εδώ. Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να δίνουν καθημερινή μάχη πέραν των ορίων τους για να κρατήσουν όρθιο το Σύστημα Υγείας.

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκε ρεκόρ εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Αττικής, ενώ η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αθήνας αγγίζει το 100%.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 240 ασθενείς εισήχθησαν χθες για νοσηλεία σε νοσοκομεία, τα οποία πραγματοποίησαν εφημερία μέσα σε πρωτόγνωρη πίεση.

Αξίζχει να αναφέρουμε πως μέχρι πριν 20 μέρες, οι ημερήσιες εισαγωγές ασθενών με CoViD στην Αττική ήταν μόλις 120. Η εικόνα με τα ασθενοφόρα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο των Βαλκανίων, τον «Ευαγγελισμό» είναι ενδεικτική της «κόλασης» που επικρατεί στα νοσηλευτικά ισρύματα. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έγιναν 85 εισαγωγές ασθενών με CoViD και άλλοι 12 διακομίστηκαν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, υπογραμμίζει πως ράντζα έχουν πλέον βγει και για νοσηλευόμενους με κορονοϊό. Στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» στη Νέα Ιωνία, γέμισαν τα 60 κρεβάρια της κλινικής CoVID και νοσηλεύονται 14 ασθενείς σε ράντζα.

Την ίδια ώρα, δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς παραμένουν εκτός ΜΕΘ και ορισμένοι εξ αυτών επί μέρες. Υπάρχει καταγγελία για παραμονή εκτός ΜΕΘ επί 8 μέρες στο νοσοκομείο "Παμμακάριστος".

Εκτός ΜΕΘ νοσηλεύονται:

  • 4 ασθενείς στο "Τζάνειο",
  • 9 στο Κρατικό Νίκαιας,
  • 6 στο "Γ. Γεννηματάς",
  • 2 στο "Λαϊκό",
  • 10 στο "Σισμανόγλειο" (αν και άνοιξαν άλλες 7 κλίνες στον χώρο των χειρουργείων),
  • 3 στο "Ελπίς",
  • 2 στο "Παμμακάριστος",
  • 1 στο "Ιπποκράτειο",
  • 8 στο "Αλεξάνδρα" (προσωρινά στην καρδιολογική μονάδα),
  • 1 στο "Αμαλία Φλέμιγκ" και 3 στο "Θριάσιο".

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, οι αυτοσχέδιες κλίνες ΜΕΘ γεμίζουν αμέσως. Στο "Ερυθρός Σταυρός" άνοιξαν άλλες 16 κλίνες και πραγματοποιούνται συνεχείς διακομιδές περιστατικών.

Τα σημερινά στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ δείχνουν πως οι ΜΕΘ είναι γεμάτες σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής. Κενές κλίνες υπάρχουν μόνον στο ΚΑΤ (3) και στο "Ερυθρός Σταυρός" (12).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Στον «πάγο» το άνοιγμα του λιανεμπορίου – Τι θα γίνει με σχολεία και εστίαση