ΕΛΛΑΔΑ

25η Μαρτίου: Συγκινεί ο 22χρονος που «έντυσε» στα γαλανόλευκα την όπερα του Σίδνεϊ

25η Μαρτίου: Συγκινεί ο 22χρονος που «έντυσε» στα γαλανόλευκα την όπερα του Σίδνεϊ

Ένας νεαρός Ελληνοαυστραλός κίνησε γη και ουρανό για να δει την Όπερα του Σίδνεϊ να φωτίζεται με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Όταν άκουσε ότι η ελληνορθόδοξη κοινότητα της Νέας Νότιας Ουαλίας «χρειάζεται» 50 χιλιάδες δολάρια για το έργο της φωταγώγησης ο Κώστας Δάντος (Costa Dantos) «το πήρε προσωπικά» όπως λέει.

Ο 22χρονος ξεκίνησε εκστρατεία στο διαδίκτυο με θέμα «Make the Sydney Opera House Greek Flag display free for Independence Day 25 March 2021!» (Ας φωταγωγήσουμε δωρέαν την Όπερα του Σίδνεϊ με την ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου του 2021)

Κύριος στόχος του όπως λέει ήταν να φωταγωγηθεί η Όπερα του Σίδνεϊ για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και να προβληθούν παράλληλα και οι Έλληνες της Αυστραλίας που τιμάνε τις ρίζες τους.

Ο ίδιος Κώστας είναι δραστήριο μέλος της ελληνοαυστραλιανής κοινότητας του Σίδνεϊ.

Εκτελεί χρέη Ταμία στην Αδελφότητα Χαλκιδικής «Ο Αριστοτέλης» της Νέας Νότιας Ουαλίας, ειναι γραμματέας της Πανθεσσαλικής Ομοσπονδίας «Καραϊσκάκης» στην ίδια πολιτεία, εκπρόσωπος της Πανμακεδονικής Ένωσης Νέας Νότιας Ουαλίας, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της (Ελληνικής) Μακεδονικής Αδελφότητας «Παύλος Μελάς» και ιδρυτής του νεοσύστατου Πανμακεδονικού Συλλόγου Νεολαίας «Βασιλιάς Φίλιππος ΙΙ». Είναι επίσης ενεργό μέλος στην Ελληνορθόδοξη Ενορία των Αγίων Αποστόλων στο Χάμιλτον.

«Είμαι πολύ παθιασμένος με την ελληνική μου κληρονομιά, ιδιαίτερα ως Έλληνας τρίτης γενιάς που γεννήθηκε εδώ και δεν έχω ταξιδέψει στην Ελλάδα για πολλούς λόγους, όπως είναι και η πανδημία του κορονοϊού φέτος" λέει στο

Μεγάλωσε όπως λέει στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στο Σίδνεϊ που έχει μεγάλο ελληνικό πληθυσμό και η διατήρηση της ελληνικότητάς του ήταν αναπόφευκτη.

Δηλώνει πολύ περήφανος που αντλεί την καταγωγή του από τη Χαλκιδική από την πλευρά του πατέρα του, την Καρδίτσα από την πλευρά της μητέρας του, ενώ έχει ρίζες όπως λέει και στην Τένεδο.

"Ζούσε" για να δει την Όπερα του Σίδνει με τη γαλανόλευκη

«Ο κύριος στόχος μου ήταν να δω την Όπερα φωταγωγημένη κατά προτίμηση με τη σημαία και όχι μόνο με τα χρώματά της, όπως είχε προταθεί. Λίγες ώρες αργότερα, χρησιμοποίησα τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου για να ξεκινήσω αυτή την εκστρατεία, χωρίς δισταγμό. Κοινοποίησα το θέμα παντού και με πλησίασε μεταξύ άλλων το ελληνικό ραδιόφωνο»

Όχι μόνο δημιούργησε το αίτημα που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά έκανε και πολλή δουλειά, πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Έστειλα ένα email στην Όπερα του Σίδνεϊ και έλαβα απάντηση λίγες μέρες αργότερα. Τους έδωσα έναν σύνδεσμο για το αίτημα και τον αριθμό των πολιτών που το είχαν υπογράψει μέχρι εκείνη τη στιγμή» λέει και εξηγεί ότι ενήργησε ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους διάφορους υπευθύνους, τις τοπικές αρχές και τους παράγοντες.

Στο email του προς το γραφείο της πρωθυπουργού Νέας Νότιας Ουαλίας, ζήτησε επιχορήγηση 50.000 δολαρίων στην ελληνική κοινότητα για να πληρώσει τις προσπάθειές αυτές ως «φόρο τιμής» για τη συνεισφορά της παροικίας στην Αυστραλία. Στη συνέχεια, η πρωθυπουργός Γκλάντις Μπερετζικλιάν B ανακοίνωσε ότι η Όπερα του Σίδνεϊ θα φωταγωγηθεί στις 25 Μαρτίου.

«Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος όταν το έμαθα…Με έκανε πραγματικά ευτυχισμένο. Το γεγονός ότι έπαιξα ένα μικρό ή μεγαλύτερο ρόλο στο γεγονός αυτό σημαίνει πολλά για μένα και είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά μου μέχρι στιγμής στις δραστηριότητες προώθησης της ελληνικής κοινότητας στις οποίες συμμετέχω.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κλοπή θυρίδων στο Χαλάνδρι: Η κοσμική ζωή του Βασίλη Γκουρούση και το άγχος που τον πρόδωσε