ΕΛΛΑΔΑ

Γονάτισαν τα νοσοκομεία της Αττικής: Οκτώ διαθέσιμες ΜΕΘ σε όλο το Λεκανοπέδιο - Ράντζα στις κλίνες

Γονάτισαν τα νοσοκομεία της Αττικής: Οκτώ διαθέσιμες ΜΕΘ σε όλο το Λεκανοπέδιο - Ράντζα στις κλίνες

Το νοσοκομείο «Αγία Όλγα» εφημερεύει με όλες τις κλίνες κορονοϊού να είναι κατειλημμένες, ενώ πλέον οι ασθενείς φροντίζονται σε 18 ράντζα

Συνεχίζεται η ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής, με πολλούς ασθενείς να βρίσκονται πλέον διασωληνωμένοι εκτός μονάδας εντατικής θεραπείας, ενώ η λίστα αναμονής όσο περνούν οι ώρες μεγαλώνει. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα από τις συνολικά 371 ΜΕΘ που υπάρχουν, μόνο οκτώ είναι διαθέσιμες, με την επιλογή των ασθενών να γίνεται με ηλικιακά κριτήρια.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, χαρακτηριστικό παράδειγμα της δύσκολης κατάστασης είναι η περίπτωση ενός 37χρονου ασθενή ο οποίος κατέληξε εκτός μονάδας, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ κορονοϊού.

Το νοσοκομείο «Αγία Όλγα» εφημερεύει με όλες τις κλίνες κορονοϊού να είναι κατειλημμένες, ενώ πλέον οι ασθενείς φροντίζονται σε 18 ράντζα, προκειμένου να η δομή να ανταπεξέλθει στα περιστατικά που συνεχώς προσέρχονται. Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο εφημερεύει χωρίς κενό κρεβάτι

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο νοσοκομείο «Αττικό» δεν επαρκεί το οξυγόνο καθώς νοσηλεύονται 250 ασθενείς με κορονοϊό σε μονάδες και κλινικές. Η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι τέτοια που ασθενείς μεταφέρονται από κλινική σε κλινική για να βρουν μονάδες οξυγόνου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, στην Αττική 394 ασθενείς με κορονοϊό είναι διασωληνωμένοι, ενώ οι κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν για κορονοϊό είναι 371.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά τους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ, και οι οποίοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής.

Το «Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας» έχει 11 διασωληνωμένους ασθενείς εκτός μονάδας. Στο νοσοκομείο Γεννηματάς καταγράφεται επίσης υψηλός αριθμός διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ, όπου σήμερα καταγράφονται τουλάχιστον 5 τέτοια περιστατικά, ενώ υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής.

Ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

  • «Γενικό Κρατικό Νίκαιας» 11
  • «Τζάνειο» 4
  • «Θριάσιο« 4
  • «Ελπίς» 4
  • «Παμμακάιστος» 2
  • «Γεννηματά» 5

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κλοπή θυρίδων στο Χαλάνδρι: Η κοσμική ζωή του Βασίλη Γκουρούση και το άγχος που τον πρόδωσε