ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός στη Βραζιλία: Πάνω από 12,5 εκατομμύρια τα κρούσματα - Τους 312.006 έφτασαν οι νεκροί

Κορονοϊός στη Βραζιλία: Πάνω από 12,5 εκατομμύρια τα κρούσματα - Τους 312.006 έφτασαν οι νεκροί
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Κυριακή (28/3) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαπιστώθηκαν άλλοι 1.656 θάνατοι ασθενών με την COVID-19.

Παράλληλα, διαγνώστηκαν 44.236 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Στη χώρα που καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, οι αριθμοί συνεχίζουν να προκαλούν ίλιγγο.

Συγκεκριμένα, οι θάνατοι έχουν φθάσει τους 312.206, ενώ οι μολύνσεις ξεπέρασαν τις 12,5 εκατομμύρια.

Εν μέσω πολλών προβλημάτων και καθυστερήσεων στην εκστρατεία εμβολιασμού, έλλειψης εθνικού συντονισμού και της επικράτησης του πιο μολυσματικού, και πιο θανατηφόρου, παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Αμαζονία, η Βραζιλία του Ζαΐχ Μπολσονάρου ζει τη χειρότερη περίοδο της υγειονομικής κρίσης. Σε συνεχή επιτάχυνση από την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, η θνητότητα του COVID-19 θα σπάσει τον Μάρτιο όλα τα ρεκόρ μετά την εκδήλωση της πανδημίας στη χώρα το 2020.

Η πίεση στον ακροδεξιό πρόεδρο Μπολσονάρου αυξάνεται για τον τρόπο αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, την οποία υποβαθμίζει, αποφεύγοντας την χρήση μάσκας, τασσόμενος ενάντια σε lockdowns και σπέρνοντας αμφιβολίες για τα εμβόλια κατά της νόσου.

Η εκστρατεία εμβολιασμού προχωρά πολύ αργά. Μετά από παραπάνω από δύο μήνες, μόλις το 6% των 212 εκατομμυρίων Βραζιλιάνων έχει λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 και 2% και τις δύο δόσεις.

Στη χώρα χρησιμοποιούνται μόνο δύο εμβόλια, το AstraZeneca και το CoronaVac από το κινεζικό εργαστήριο Sinovac.

Την Παρασκευή, οι αρχές της Πολιτείας του Σάο Πάολο και στη συνέχεια της Μπραζίλιας ανακοίνωσαν πολλά υποσχόμενες προκλινικές δοκιμές για ορισμένα 100% βραζιλιάνικα εμβόλια, τα οποία θα επιτρέψουν την επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 735 διασωληνωμένους, 1.449 μολύνσεις και 54 θανάτους