ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: «Το σύστημα αποφασίζει για τους θανάτους - Μας κοροϊδεύουν οι ιδιώτες»

Κορονοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: «Το σύστημα αποφασίζει για τους θανάτους - Μας κοροϊδεύουν οι ιδιώτες»
INTIME

Για αφόρητη πίεση στα νοσοκομεία κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ, καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση και τους «ειδικούς» για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας κ. Μιχάλης Γιαννάκος, επισημαίνει πως άρχισαν πάλι να αυξάνουν οι εισαγωγές περιστατικών κορονοϊού στα νοσοκομεία, αφήνοντας παράλληλα σαφείς αιχμές κατά του ιδιωτικού τομέα που όπως υποστηρίζει, σεν βάζει πλάτη.

«Σήμερα οι δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική, που παραχωρήθηκαν για περιστατικά κορονοϊού, νοσηλεύουν 11 και 16 περιστατικά ήπια Covid-19 αντίστοιχα. Σύνολο 27. Αυτό δεν λέγεται...πλάτη στη πανδημία, αλλά κοροϊδία».

Ο κ. Γιαννάκος σημειώνει πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει για να πάνε στα χωριά τους οι πολίτες το Πάσχα, χωρίς κανείς να λογαριάζει τις αντοχές των υγειονομικών που εξαντλήθηκαν. Χωρίς να υπολογίζουν τους ασθενείς. «Τα έκαναν θάλασσα στο επίπεδο της πρόληψης και συνεχίζουν. Δεν βλέπουν ότι τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε ειδικά αντιμετώπισης μόνο του κορονοϊού και οι ΜΕΘ είναι τιγκαρισμένες.

Όπως τονίζει ο επικεφαλής της ΠΟΕΔΗΝ, οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ είναι και σήμερα δεκάδες.

Ο Ερυθρός Σταυρός γέμισε με ασθενείς. Πριν λίγες ημέρες αύξησε τις κλίνες ΜΕΘ σε 30 και αμέσως γέμισαν, ενώ σήμερα έχει και πέντε διασωληνωμένους εκτός.

Το «Γεννηματάς» μετέτρεψε το ορθοπεδικό χειρουργείο σε ΜΕΘ πέντε κλινών. Γέμισε και είναι και έξι διασωληνωμένοι εκτός.

«Είναι ντροπή να συζητάμε για άνοιγμα την ώρα που πεθαίνουν άνθρωποι επειδή δεν υπάρχουν ΜΕΘ. Χωρίς να είναι ικανοί να κάνουν μαζικό προληπτικό έλεγχο στη κοινότητα τον οποίον υποτίθεται ότι ανέλαβαν οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ. Που είναι; Κάνουμε αριθμό μοριακών τεστ όσα κάνει η Κύπρος με το 1/11 του πληθυσμού. Τα περισσότερα νοσοκομεία δεν έχουν μοριακούς αναλυτές. Έτσι καθυστερεί η ιχνηλάτηση των ασθενών και ταυτόχρονα τα νοσοκομεία χρυσοληρώνουν τα ιδιωτικά εργαστήρια».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι διασωληνωμενοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ έχουν ως εξής:

  • ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: ΕΠΤΑ
  • ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ
  • ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: ΠΕΝΤΕ
  • ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: ΔΥΟ.
  • ΕΛΠΙΣ: ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ
  • ΘΡΙΑΣΙΟ: ΠΕΝΤΕ
  • ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: ΔΥΟ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ: ΔΕΚΑ στη καρδιολογική μονάδα σε λίστα αναμονής.
  • ΕΡΥΘΡΟΣ: ΠΕΝΤΕ.
  • ΛΑΙΚΟ: ΔΥΟ
  • ΝΙΚΑΙΑ: ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ
  • Σύνολο: ΕΞΗΝΤΑ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ.

Όπως σημειώνει ο κ. Γιαννάκος, πολλοί ασθενείς είναι επί μέρες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. «Το σύστημα αποφασίζει το θάνατό τους. Είναι κρίμα για τους ασθενείς που έτυχε να αρρωστήσουν με κορονοϊό και να εισαχθούν σε νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ κορονοϊού. Πεθαίνουν ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής γιατί εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα οι νοσηλευόμενοι ασθενείς των νοσοκομείων που αδειάζει κλίνη ΜΕΘ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Πνίγεται» η Αττική με 1.706 νέες μολύνσεις - Μεγάλη η διασπορά στη Θεσσαλονίκη