ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός: Πιθανό κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης στην Ελλάδα

Συναγερμός: Πιθανό κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης στην Ελλάδα

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Kρούσμα που προσομοιάζει στην ινδική μετάλλαξη εντοπίστηκε στην Πάτρα σημαίνοντας συναγερμό. 

Συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές έχει προκαλέσει ένα μεταλλαγμένο κρούσμα που εντοπίστηκε στην Πάτρα, το οποίο έχει πολλά κοινά με το ινδικό στέλεχος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open το κρούσμα, που είναι ακόμα υπό εργαστηριακή διερεύνηση, έχει πολλές από τις μεταλλάξεις του ινδικού στελέχους όχι όμως και αυτή της διαφυγής από το ανοσοποιητικό σύστημα.

Επισήμως -ακόμη τουλάχιστον- δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ ωστόσο επικρατεί προβληματισμός.

Δείτε το βίντεο:

Η ινδική μετάλλαξη, προκαλεί σοβαρή ανησυχία καθώς θεωρείται από τους επιστήμονες πιο μεταδοτική, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι δεν την «πιάνουν» καλά τα εμβόλια.

Η ινδική παραλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, στο Βέλγιο, ανάμεσα σε μια ομάδα φοιτητών που έφτασε αυτόν τον μήνα από την Ινδία στη χώρα, μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου του Παρισιού Σαρλ ντε Γκωλ.

Συνολικά 20 Ινδοί φοιτητές διαγνώστηκαν θετικοί σε αυτή την νέα παραλλαγή του ιού και τέθηκαν σε καραντίνα, 11 από αυτούς στην φλαμανδική πόλη Άαλστ και 9 στην Λουβέν όπου έφτασαν στα μέσα Απριλίου για ένα εκπαιδευτικό νοσηλευτικό πρόγραμμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα 2021: 13.600 αυτοκίνητα σε 6 ώρες πέρασαν τα διόδια και γύρισαν πίσω μόνο τα 42