ΕΛΛΑΔΑ

Γηροκομείο Χανιά: Συγκλονίζει νέα μαρτυρία - «Βρήκα την μητέρα μου δεμένη σε καρότσι στο υπόγειο»

Γηροκομείο Χανιά: Συγκλονίζει νέα μαρτυρία - «Βρήκα την μητέρα μου δεμένη σε καρότσι στο υπόγειο»

«Πήγαινα να την ταΐσω και μου έλεγαν οι άλλοι ηλικιωμένοι “πεινάω, πεινάω”. Τους τάιζα όλους», αναφέρει η καταγγέλλουσα

Όλο και περισσότερες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με την υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά όπου τον τελευταίο χρόνο άφησαν την τελευταία τους πνοή, τουλάχιστον 68 ηλικιωμένοι, με τις ληξιαρχικές πράξεις να αναφέρουν στις περισσότερες των περιπτώσεων ως αιτία θανάτου την ανακοπή καρδιάς.

Μια ακόμα γυναίκα, η οποία είχε την μητέρα της στο συγκεκριμένο γηροκομείο, μίλησε στο Mega, αποκαλύπτοντας τα όσα βίωσε κατά τις επισκέψεις της. Όπως ανέφερε πήγε τη μητέρα της με ψυχιατρικά προβλήματα, όχι παθολογικά, τον Οκτώβριο του 2019 σε ηλικία 60 ετών.

«Όταν την επισκέφθηκα μετά από λίγες ημέρες δεν είχε επαφή» σημείωσε η κυρία Σοφία, αποκαλύπτοντας ότι σε μεταγενέστερη επίσκεψή της βρήκε τη μητέρα της σε ένα καρότσι στο υπόγειο, δεμένη, μαζί με άλλους 20 τρόφιμους του γηροκομείου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η μητέρα της έχασε αρκετό βάρος μέσα σε δύο μήνες. «Πήγαινα να την ταΐσω και μου έλεγαν οι άλλοι ηλικιωμένοι “πεινάω, πεινάω”. Τους τάιζα όλους» πρόσθεσε η καταγγέλλουσα.

Τέλος, πρόσθεσε ότι όταν ζητούσε να δει το γιατρό που έπαιρνε τις αποφάσεις για την πορεία των ασθενών, αυτό δεν ήταν ποτέ εφικτό, με τους υπεύθυνους να βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

AstraZeneca: Η ΕΕ κινήθηκε νομικά κατά της εταιρείας για τις παραδόσεις των εμβολίων