ΕΛΛΑΔΑ

«Γερμανοί, διαλέξτε την Ελλάδα για διακοπές»

«Γερμανοί, διαλέξτε την Ελλάδα για διακοπές»

Δραματικές επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό έχει η ανθελληνική υστερία που προωθούν συγκεκριμένα κέντρα της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των κρατήσεων των Γερμανών από τις αρχές του έτους έχει συρρικνωθεί αισθητά, λόγω των φόβων για αντιγερμανικό κλίμα στην Αθήνα.

Ωστόσο, τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά πρακτορεία της Γερμανίας επιχειρούν να πείσουν τους γερμανούς πολίτες να αγνοήσουν τα περί αντιγερμανικού κλίματος στην Αθήνα και να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά.

Την ώρα που η χώρα μας στηρίζεται στην τουριστική βιομηχανία για τα έσοδά της, αφού ο τουρισμός αντιστοιχεί στο 1/5 του ΑΕΠ περίπου, οι Γερμανοί, που ξοδεύουν τα μεγαλύτερα ποσά παγκοσμίως για διακοπές σε ξένες χώρες, αποφεύγουν να επιλέξουν ως προορισμό την Ελλάδα.

«Οι Έλληνες περιμένουν απελπισμένα τουρίστες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Germany Βόλκερ Βοέτσερ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, λίγο πριν την έναρξη της ταξιδιωτικής έκθεσης ITB, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην επισκεφθεί ένας Γερμανός πολίτης την Ελλάδα.

Δεν νιώθουν καλοδεχούμενοι

Ωστόσο, τα στοιχεία της γερμανικής TUI δείχνουν ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα έχουν μειωθεί κατά το 1/3 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ενώ οι πελάτες ταξιδιωτικών πρακτορείων διαμαρτύρονται ότι δεν νιώθουν καλοδεχούμενοι στη χώρα μας.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Thomas Cook Germany, θυγατρικής του εισηγμένου βρετανικού πρακτορείου Thomas Cook Plc , με τον Πέτερ Φανκάουζερ να υποστηρίζει ότι «τα γεγονότα στην Αθήνα επηρεάζουν την εικόνα της Ελλάδας».

Τα νησιά είναι μακριά από φασαρίες

Στα πλαίσια αυτά, τα πρακτορεία ξεκαθαρίζουν το τελευταίο διάστημα ότι τα δημοφιλή ελληνικά νησιά βρίσκονται πολύ μακριά από τις φασαρίες που εκδηλώνονται στην Αθήνα.

Επιδίωξη είναι να αυξηθούν οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, καθώς όπως λένε οι επικεφαλής των τουριστικών γραφείων «δεν έχουμε χάσει τις ελπίδες μας για την Ελλάδα».