ΕΛΛΑΔΑ

Γηροκομείο στα Χανιά: Στο «μικροσκόπιο» ύποπτες μεταβιβάσεις και διαθήκες ηλικιωμένων

Χανιά γηροκομείο

Συνεχίζονται οι έρευνες γύρω από την υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά με τις αρχές να βάζουν στο «μικροσκόπιο» ύποπτες μεταβιβάσεις ακινήτων και διαθήκες ηλικιωμένων

Συνεχίζονται οι έρευνες των δικαστικών και αστυνομικών αρχών, γύρω από την υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά.

Οι έρευνες στρέφονται σε θέματα διαβίωσης αλλά και κακομεταχείρισης των τροφίμων του γηροκομείου και αφετέρου σε ιδιοκτησιακά ζητήματα μεταβιβάσεων ακινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν καταθέσεις για δύο περιπτώσεις.

Η πρώτη αφορά μια ηλικιωμένη γυναίκα που ήταν εκεί από το 2014 έως το 2017 και όπως καταγγέλλει συγγενής μεταβιβάστηκε το ακίνητο σε συγγενικό πρόσωπο του εργολάβου που είχε αναλάβει την επέκταση του γηροκομείου έναντι πολύ μικρού τιμήματος σε σχέση με την αντικειμενική του αξία.

«Το σπίτι αυτό ήταν στον δρόμο που πήγαινα να επισκεφθώ τα παιδιά μου. Μια ημέρα είδα εκεί και γινόταν οικοδομικές εργασίες, έφτιαχναν τα πεζοδρόμια και είχαν κι ένα ενοικιοστάσιο. Πλησίασα τον εργάτη και τον ρώτησα αν ενοικιάζεται. Αμέσως μετά του λέω μπορώ να το δω; Μου απάντησε όχι απαγορεύεται. Είναι φανερό ότι μεταβιβάστηκε σε κάποιον που πήγε να το χτίσει. Τώρα διενεργούνται κάποιες έρευνες αλλά αν δεν είχε σώας τα φρένα της πήγαν ένα χαρτί και τέλος. Σενάρια βέβαια. Όλα πήραν το δρόμο τους αφού υπέγραψε» λέει ο συγγενής του ηλικιωμένου.

Από την πλευρά της ιδιοκτήτριας του γηροκομείου αναφέρεται με νόημα, ότι υπάρχουν απαντήσεις για όλα τα ζητήματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Θα υπάρξουν από μένα απαντήσεις, διευκρινίσεις και εμφάνιση εγγράφων. Όμως προς το παρόν θα μείνουμε σε αυτά, ενόψει της συναντήσεως με τον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών στον οποίο ανατέθηκε ως εποπτεύων πρόσωπο η διερεύνηση της υπόθεσης αυτής. Θα δούμε πρώτα τον Εισαγγελέα και μετά θα υπάρξουν οι εξελίξεις ώστε να έρθει στις σωστές διαστάσεις, η υπόθεση αυτή» τονίζει ο δικηγόρος του γηροκομείου Γιάννης Σφακιωτάκης.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά μια ηλικιωμένη που όπως κατήγγειλαν συγγενικά της πρόσωπα, μέρος της περιουσίας τους μεταβιβάστηκε σε Ιερά Μονή.

Κάτι τέτοιο, όμως, διαψεύδεται κατηγορηματικά από το νομικό εκπρόσωπο της Μονής και της Μητρόπολης.

«Οι όποιες μεταβιβάσεις αφορούν ένα ακίνητο που στεγάζει φαρμακείο σήμερα στην πόλη των Χανίων και το μίσθωμα του οποίο εισφέρεται στο φιλόπτωχο ταμείο της Μητρόπολης μας. Όσο ζούσε η συγχωρεμένη γερόντισσα κάλυπτε τα έξοδα της, σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων. Όχι εξ ολοκλήρου, τα υπόλοιπα τα κάλυπτε η εκκλησία. ΤΣο δε ακίνητο αφορά την στέγη και το μουσείο Μικρασιατών, που έχει παραχωρηθεί δωρεάν από την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Ακρωτηρίου» επισημαίνει ο δικηγόρος της Μονής Χαράλαμπος Πιτσιγαυδάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μεταβιβάσεις αυτές και η διαθήκη συνετάγησαν στο Νοσοκομείο Χανίων, παρουσία συμβολαιογράφου και μαρτύρων σε προγενέστερο χρόνο από τη νοσηλεία της ηλικιωμένης στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, το 2013.

Μάλιστα, ο δικηγόρος τονίζει ότι η ίδια η ηλικιωμένη ζήτησε την μεσολάβηση της εκκλησίας για να μεταφερθεί στο ίδρυμα εξηγώντας το γιατί.

«Αφού είχε μεταβεί σε δύο τρία σπίτι στο χωριό που διέμενε και τα οποία, επειδή ήταν υπερδιεγερτική δεν μπορούσαν να την περιποιηθούν και ζήτησαν την συνδρομή της εκκλησίας. Αυτό έκανε η εκκλησία».

«Μιλάμε για μια γυναίκα που ήταν θυγατέρα ιερέα, έχει χτίσει στο χωριό της δύο εκκλησίες με δικά της έξοδα και είχε πολύ στενή σχέση με την εκκλησία. Άκληρη και άτεκνη και η οποία ένα μικρό μέρος έγραψε με τη διαθήκη της στην εκκλησία, όλα τα άλλα αφέθηκαν σε συγγενείς που αρνήθηκαν να τη γεροκομήσουν. Γι’ αυτό η ηλικιωμένη έφτασε στην εκκλησία, δεν υπάρχει καμία απολύτως εμπλοκή για το θέμα που εξετάζεται για τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων» πρόσθεσε ο κ. Πιτσιγαυδάκης.

Πηγή: creta24.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ένα βήμα από την κατάργηση του SMS στο 13033 – Κρίσιμη συνεδρίαση στο υπουργείο Υγείας