ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Λαγός: Παράπονα για τις συνθήκες κράτησής του - «Δεν τα λέω για να με λυπηθούν»

Γιάννης Λαγός
ΙΝΤΙΜΕ

Τα παράπονά του για τις συνθήκες κράτησης στη φυλακή των Βρυξελλών εξέφρασε ο Γιάννης Λαγός με ηχητικό μήνυμά του

Κρατούμενος στις φυλακές St. Gilles των Βρυξελλών είναι από την περασμένη Πέμπτη ο Γιάννης Λαγός ο οποίος σε ηχητικό μήνυμά του κάνει παράπονα για τις συνθήκες κράτησής του.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι περνάει 23 από τις 24 ώρες της ημέρας σε ένα κελί 2,20μ.Χ3,20μ. που έχει τουαλέτα χωρίς πόρτα.

«Νερό δεν μπορούμε να πιούμε από μπουκάλι αλλά μόνο από τη βρύση που είναι μέσα στην τουαλέτα. Δεν έχω ποτήρι, δεν είχα καθαρά ρούχα για επτά ημέρες. Δεν μου είχαν επιτρέψει να βάλω χρήματα στο κινητό τηλέφωνο για να έχω μια επικοινωνία με τους δικούς μου ανθρώπους» λέει ο Γιάννης Λαγός.

«Δεν τα λέω για να με λυπηθεί κανείς, τα λέω για να γίνουν γνωστά» συμπληρώνει ο ίδιος.

«Βρίσκομαι σε μία φυλακή υψίστης ασφαλείας μέσα σε μία πτέρυγα όπου το 95% είναι Άραβες και έχουν το ραμαζάνι και κραυγάζουν Αλλάχ Ακμπάρ» ακούγεται, επίσης, να λέει ο Γιάννης Λαγός.

Ο Γιάννης Λαγός βρίσκεται από την Μεγάλη Τρίτη στα χέρια των Βελγικών Αρχών μετά το ένταλμα σύλληψής του προκειμένου να εκτίσει την ποινή της κάθειρξης των 13 ετών και 8 μηνών που του έχει επιβληθεί, χωρίς δικαίωμα αναστολής, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως είπε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής ,Σοφία Νικολάου στο Newsbomb.gr. «η ημερομηνία έκδοσης του Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα θα εξαρτηθεί από τις νομικές κινήσεις που θα κάνει ο ίδιος προς τη βελγική δικαιοσύνη προκειμένου να μπλοκάρει τις διαδικασίες».

Πώς θα οδηγηθεί ο Γιάννης Λαγός στις φυλακές

Με την έλευσή του στη χώρα μας θα πρέπει να εμφανιστεί στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών ο οποίος είναι ο αρμόδιος για να εκτελέσει την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο ίδιος εισαγγελέας είναι αρμόδιος για να εκδώσει και το φυλακιστήριο για το Κατάστημα Κράτησης που θα πάει και αυτός θα αποφασίσει για τον τελικό προορισμό του καταδικασθέντος.

Σημειώνεται ότι το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού είναι φυλακή «υψίστης ασφαλείας» στο οποίο μεταφέρονται κρατούμενοι για ιδιαίτερα εγκλήματα, όπως έγινε και με τα περισσότερα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

«Ο Γιάννης Λαγός δεν θα έχει κάποια ειδική μεταχείριση, θα εκτίσει την ποινή του όπως και οι υπόλοιποι, στο κελί που θα ετοιμαστεί και για τον ίδιο» είπε η κυρία Νικολάου και συμπλήρωσε «Ασφαλώς και υπάρχουν κάποια αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τους συγκεκριμένους κρατούμενους, ωστόσο, τους μήνες που βρίσκονται στον Δομοκό δεν έχουν δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα κι έχουν προσαρμοστεί στο πρόγραμμα της φυλακής» ανέφερε.

«Το ίδιο θα κάνει και ο Γιάννης Λαγός» κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πολεμική Αεροπορία: «Εφιάλτης» των Τούρκων! Rafale, «οχιές» και F-35 στα χέρια των κορυφαίων πιλότων