ΕΛΛΑΔΑ

Self test: Τι γίνεται σε περίπτωση που είναι προβληματικό

SELF TEST
INTIME NEWS

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί με την διανομή των self test κορονοϊού μίλησε το πρωί της Τετάρτης (12/5) ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, τονίζοντας πως σε περιπτώσεις που αυτά είναι προβληματικά, αντικαθίστανται δωρεάν στα φαρμακεία.

Ο κ. Βαλτάς σημείωσε ότι κάθε εβδομάδα εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία για να προμηθευτούν τα self test κορονοϊού περίπου 4 εκατομμύρια πολίτες.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στο τραπέζι προς συζήτηση έχει μπει η διανομή τους καθώς τα φαρμακεία δέχονται μεγάλη πίεση σε καθημερινή βάση.

«Υπάρχουν προβλήματα στην επάρκεια των self test» σημείωσε ο κ. Βαλτάς. «Το θέμα δεν είναι να φτάσει στην φαρμακαποθήκη, αλλά στα φαρμακεία» είπε και πρόσθεσε ότι τα προβλήματα είναι πολλά στην επαρχία.

Επίσης, αναφερόμενος στις περιπτώσεις που τα self test είναι προβληματικά ο κ. Βαλτάς είπε πως «θα πρέπει ο πολίτης αν το διαπιστώσει να το φέρει πίσω και να πάρει άλλο. Αντικαθίσταται δωρεάν»

Τέλος, σημείωσε «πρέπει να οργανωθούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί όλη η αλυσίδα και να γίνει η διαδικασία για την διανομή των self test σωστά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: «Στοίχημα» για την ΕΛ.ΑΣ. η σύλληψη των δραστών – Συγκροτήθηκε ομάδα 20 αστυνομικών