ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση φοιτητών έξω από το υπουργείο Παιδείας: Να ανοίξουν τώρα οι σχολές

Συγκέντρωση φοιτητών - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr

Συγκεντρωμένοι έξω από το Υπουργείο Παιδείας βρίσκονται αυτή την ώρα ομάδες φοιτητών.

Οι φοιτητές που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Παιδείας τάσσονται κατά των αλλαγών, στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις, υποδομες και τον εμβολιασμό των φοιτητών, ζητούν να ξεκινήσουν αμεσα τα μαθήματα και εργαστήρια.

Τι ζητούν οι φοιτητές

Ειδικότερα, δηλώνουν πως επιθυμούν, να γίνουν άμεσα προσλήψεις σε εκπαιδευτικούς, ενώ παράλληλα απαιτούν να επιστρέψουν έστω και το επόμενο εξάμηνο στις σχολές τους και να παρθούν όλα τα μέτρα για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα εργαστήρια.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων το πρωί της Πέμπτης ανακοινώνει ότι, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, αποφασίζονται τα εξής:

  • Εξ αποστάσεως ή διά ζώσης διεξαγωγή των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου στα ΑΕΙ, ανάλογα με τη σχετική απόφαση του οικείου Τμήματος/Σχολής, με την προηγούμενη διενέργεια self-test φοιτητών και καθηγητών.
  • Δυνατότητα για διενέργεια με φυσική παρουσία πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές μεταξύ του τέταρτου και πέμπτου έτους των προγραμμάτων σπουδών Α’ κύκλου στις Πολυτεχνικές Σχολές/Τμήματα, με διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα.
  • Επανέναρξη των εργαστηριακών μαθημάτων για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Ι και ΙΙ) στις 24/05/2021, με διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα.

Παράλληλα, εξακολουθούν να ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ο σχολαστικός καθαρισμός των επιφανειών, ο αερισμός των χώρων κλπ.

Για τη δια ζώσης επανέναρξη των παραπάνω δραστηριοτήτων, επίκειται έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει την Παρασκευή: Τέλος τα SMS, στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας - Πώς θα πάμε σε νησιά