ΕΛΛΑΔΑ

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Φαίνεται στις ΜΕΘ ο αντίκτυπος του Πάσχα – Ελπίδα το τείχος ανοσίας

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Φαίνεται στις ΜΕΘ ο αντίκτυπος του Πάσχα – Ελπίδα το τείχος ανοσίας

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσειςΔύσκολη αλλά σαφώς βελτιωμένη είναι σήμερα η κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία που έχουν ξεκινήσει να καταγράφουν μια μικρή αποκλιμάκωση – Τι είπε στο Newsbomb.gr, ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος σχετικά με τον αντίκτυπο της κινητικότητας του Πάσχα

«Τα πράγματα είναι καλύτερα αλλά το Πάσχα καθυστέρησε την βελτίωση αυτή. Αν είχαμε προσέξει και τηρούσαμε τα μέτρα η εξέλιξη της πανδημίας θα ήταν καλύτερη και τα νοσοκομεία θα έπαιρναν μεγαλύτερη ανάσα», τόνισε στο Newsbomb.gr, ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Και πρόσθεσε: «Η πανδημία δεν έχει τελειώσει και τώρα που ανοίγουμε θα πρέπει να επαναλαμβάνουμε ότι η τήρηση των μέτρων είναι πολύ σημαντική. Να το λέμε όπως το λέγαμε και στην αρχή της πανδημίας προκειμένου ο κόσμος να εφαρμόζει και να μην ξεχνιέται».

Το σχέδιο για τον Ευαγγελισμό

Αισιόδοξος για την αποκλιμάκωση της πανδημίας και κατ’ επέκταση για την βελτίωση της εικόνας του ελληνικού συστήματος υγείας εμφανίστηκε μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο κ. Μπουλμπασάκος .

«Όταν χτιστεί το τείχος ανοσίας σε ποσοστό 50% τότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα για όλους. Εμείς στο νοσοκομείο βλέπουμε ήδη μια μικρή αποκλιμάκωση τόσο στις εισαγωγές COVID ασθενών αλλά και στις ΜΕΘ. Ωστόσο πλέον υπάρχει πίεση από τα non covid περιστατικά που έχουν μείνει πίσω», αναφέρει ο κ. Μπουλμπασάκος.

Και προσθέτει: «Ήδη στον Ευαγγελισμό έχουμε πάρει την απόφαση από τον Ιούνιου, όταν δηλαδή θα μειωθούν ακόμα παραπάνω οι ασθενείς covid να μειώσουμε τις ΜΕΘ σχεδόν στο μισό. Δηλαδή από τις 190 κλίνες να κρατήσουμε τις 80. Θεωρώ ότι αυτό είναι εφικτό αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις: «Σβήνει» η προσωπική διαφορά - Ποιοι συνταξιούχοι και πότε θα δουν αυξήσεις