ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κορινθία: Έκτακτη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά

Φωτιά στην Κορινθία: Έκτακτη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά
InTime

Φωτιά ΤΩΡΑ: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα προχωρήσει σε έκτακτη ενημέρωση στις 18:00 της Πέμπτης (20.05).

Η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από το βράδυ της Τετάρτης (19.05) στην Κορινθία έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους, περιουσίες και σπίτια με αποτέλεσμα να εκκενωθούν οικισμοί και το πύρινο μέτωπο να κατευθύνεται λόγω των ανέμων προς την Αττική.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, να προχωρά σε έκτακτη ενημέρωση για να αναλύσει τα δεδομένα το απόγευμα της Πέμπτης στις 18:00.

Εκκενώνονται κι άλλοι οικισμοί - Νέο μήνυμα 112 στους κατοίκους

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Κορινθία, ενώ σε εκκένωση και του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος, λόγω της ενίσχυσης των ανέμων προχώρησαν οι Αρχές.

Εντολή για την εκκένωση και του Αλεποχωρίου δόθηκε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι. Η αστυνομία καλεί τους κατοίκους του χωριού μέσω των μεγαφώνων των περιπολικών να κατευθυνθούν προς τα Μέγαρα.

Νωρίτερα SMS στα κινητά τους έλαβαν από το 112 οι κάτοικοι των περιοχών από το Χάνι Δερβενίου έως την Άνω και Κάτω Πευκενέα για να απομακρυνθούν από την περιοχή προς τα Μέγαρα. Στο μήνυμα γινόταν λόγος για «ραγδαία ενίσχυση των ανέμων».

112 μήνυμα
Το μήνυμα από το 112 για τη φωτιά στην Κορινθία

Η καλή εικόνα από το πύρινο μέτωπο, που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης, κράτησε μέχρι τις 12 το μεσημέρι σήμερα, οπότε και ενισχύθηκαν οι άνεμοι, φτάνοντας τα 7 μποφόρ, ενώ μετά τις 2 το μεσημέρι, η κατάσταση εκτροχιάστηκε με τις Αρχές να προχωρούν στις εκκενώσεις οικισμών.

fotia-korinthia-araxni.jpg

Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν μηχανήματα για να ανοίξουν δρόμους στα Γεράνια Όρη, με τις Αρχές να έχουν διακόψει την κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος εγκλωβισμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Κορινθία: Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο - Εκκενώνονται οικισμοί, κάηκαν σπίτια