ΕΛΛΑΔΑ

«Καμπανάκι» Μπουλμπασάκου στο Newsbomb.gr: Χωρίς κλίνες για τα πνευμονολογικά περιστατικά η Αθήνα

«Καμπανάκι» Μπουλμπασάκου στο Newsbomb.gr: Χωρίς κλίνες για τα πνευμονολογικά περιστατικά η Αθήνα

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΜπορεί όλοι να περίμεναν την αποσυμπίεση του συστήματος υγείας μετά την κορύφωση του 3ου κύματος της πανδημίας όμως η επόμενη ημέρα στα νοσοκομεία δεν φαίνεται εύκολη – Τι δηλώνει στο Newsbomb.gr ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος – «Είχαν μείνει πίσω πολλά non Covid περιστατικά, και έχουμε πρόβλημα με τις νοσηλειες των πνευμονολογικών περιστατικών όσο το Σωτηρία κρατάει όλα του τα κρεβάτια για περιστατικά Covid»

«Μετά την μείωση στις εισαγωγές των ασθενών Covid ο Ευαγγελισμός μπόρεσε να απελευθερώσει αρκετές κλίνες ΜΕΘ τις οποίες έδωσε σε non covid ασθενείς. Ωστόσο η πίεση είναι μεγάλη αφού πολύ σοβαρά περιστατικά έχουν μείνει πίσω και χρειάζονται άμεση περίθαλψη».

Με τα λόγια αυτά περιγράφει στο Newsbomb.gr ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος τη σημερινή κατάσταση στο ΕΣΥ.

Πρόσθεσε ακόμα, ότι από τον Ιούνιο θα απελευθερωθούν και οι υπόλοιπες ΜΕΘ ώστε να διατηρηθούν για τον Covid 80 κλίνες από τις συνολικά 200 του νοσοκομείου. Επιπλέον αναφέρθηκε σε ένα ακόμα ζήτημα που φαίνεται να απασχολεί όλα τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου. Λόγω του ότι το νοσοκομείο Σωτηρία - που έχει τα περισσότερα κρεβάτια για πνευμονολογικά περιστατικά - τα κρατάει ακόμα για ασθενείς Covid αυτό δημιουργεί συμφόρηση στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Αττικής τα οποία στην ουσία έχουν ξεμείνει από κρεβάτια για τέτοια περιστατικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εφόσον πλέον δεν υπάρχει μεγάλη πίεση ούτε στο νοσοκομείο Σωτηρία, θα πρέπει να απελευθερωθούν αυτές οι κλίνες άμεσα ώστε να εξυπηρετηθούν όλα τα περιστατικά.

Η κατάσταση στη χώρα

Με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η κάμψη του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει για το Σάββατο (5/6) 932 νέα κρούσματα. Οι θάνατοι των συνανθρώπων το τελευταίο 24ωρο είναι στους 35, ενώ οι ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων όλης της χώρας φτάνουν τους 416.

Η Αττική καταγράφει 447 νέες μολύνσεις συνολικά. Με μεγάλη διαφορά πρώτη περιοχή σε κρούσματα είναι το κέντρο της Αθήνας με 230, ενώ ακολουθούν Πειραιάς με 72 και Βόρειος Τομέας Αθηνών με 41 αντίστοιχα.

Τα κρούσματα ανά τομέα στην Αττική

  • Ανατολική Αττική 38
  • Βόρειος Τομέας Αθήνας 41
  • Δυτική Αττική 15
  • Δυτικός Τομέας Αθήνας 27
  • Κεντρικός Τομέας Αθήνας 230
  • Νήσων 3
  • Νότιος Τομέας Αθήνας 31
  • Πειραιάς 72

Τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα

Η αποφόρτιση που παρουσιάζεται σε όλη την χώρα γίνεται αισθητή και στην Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη για σήμερα Σάββατο καταγράφει 85 νέα κρούσματα ενώ ακολουθούν η Λάρισα με 41 και η Αχαϊα με 34.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Survivor αποκάλυψη: Τριαντάφυλλος και Σάκης γνωρίζονταν πριν το παιχνίδι